HerNews.gr
Αφιερώματα

Τομ Κρουζ: Σήμερα γίνεται 61 ετών – Όσα δεν γνώριζες για τον πιο… τολμηρό σταρ του Χόλιγουντ

Λίγοι είναι οι ηθοποιοί που έχουν τη δύναμη και τη γοητεία που έχει το σύμβολο του Χόλιγουντ, Τομ Κρουζ. Από καρδιοκατακτητής μέχρι ήρωας γεμάτος δράση, ο ηθοποιός τα έχει κάνει όλα. 

Ξεκινώντας την καριέρα του το 1981, ο Τομ Κρούζ έδωσε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές επιτυχίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Όλα χάρη στο μαγνητικό του χάρισμα και το αναμφισβήτητο ταλέντο του μπόρεσε να κάνει μια απαράμιλλη καριέρα σε υπερπαραγωγές.

Καθώς ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ γίνεται 61 ετών, ας γιορτάσουμε τη μέρα ανατρέχοντας στη ζωή του. Μπορεί να υπάρχουν πτυχές που δεν γνωρίζατε.

  1. Το όνομα γέννησης του  είναι Thomas Cruise Mapother IV.
  2. Ο ηθοποιός έχει περάσει από 15 διαφορετικές σχολές σε διάστημα 14 ετών.
  3. Ο Τομ Κρουζ βοηθούσε οικονομικά τη μητέρα του ως νεαρό αγόρι. Το έκανε αναλαμβάνοντας δουλειές όπως να κόβει χόρτα και την πώληση καρτών Χριστουγέννων και Πάσχα.
  4. Η πρώτη ταινία στην οποία έπαιξε ήταν το Endless Love το 1981. Ωστόσο, η επιτυχία του ήρθε με το Top Gun λόγω της πρώτης του μεγάλης υπερπαραγωγής δράσης το 1986.
  5. Η πρώτη φορά που πρωταγωνίστησε στις ταινίες Mission: Impossible ήταν το 1996.
  6. Μια άλλη σχεδόν τυχαία ευκαιρία για αυτόν ήταν να παίξει τον Tony Stark για τον Iron Man. Η Marvel τον θεωρούσε στα πρώτα στάδια της ταινίας.
  7. Αντί να είναι ηθοποιός, ο Τομ Κρουζ θα μπορούσε να ήταν ιερέας. Αυτή ήταν η προτιμώμενη επιλογή σταδιοδρομίας του σε ηλικία 14 ετών. Επηρεάστηκε αφότου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια θρησκευόμενη καθολική οικογένεια.

8. Ευχαριστεί την Εκκλησία της Σαηεντολογίας που μπόρεσε να τον βοηθήσει να διαβάσει. Ο Τομ Κρουζ μοιράστηκε ότι δεν μπορούσε να διαβάσει μέχρι την ενηλικίωσή του λόγω μιας περίπτωσης δυσλεξίας.

9. Παρόλο που είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ, ο Τομ Κρουζ δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ. Αν και έχει προταθεί τρεις φορές.

10. Μιλώντας για τα Όσκαρ, ο ηθοποιός δεν είχε υποψηφιότητες από το 2000.

11. Το σύμβολο του Χόλιγουντ χώρισε κατά σύμπτωση και τις τρεις συζύγους του όταν έγιναν 33 ετών. Αυτό περιλαμβάνει τη Nicole Kidman, την Katie Holmes και τη Mimi Rogers.

12. Ο Τομ Κρουζ δεν έχει παίξει ποτέ στην τηλεόραση μέχρι τώρα.

13. Κέρδισε το αστέρι του στο Hollywood Walk of Fame στις 16 Οκτωβρίου 1986.

14. Η Disney έκανε το μοντέλο του Αλαντίν μετά τον Τομ Κρουζ. Αυτό περιλάμβανε χαρακτηριστικά από το πρόσωπο και τα μαλλιά του.

15. Ο Τομ Κρουζ έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιοδήποτε αίτημα να γίνει βιντεοπαιχνίδια και φιγούρες δράσης

16. Ακολουθεί τη δίαιτα του θρυλικού ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ. Κατανάλωνε μόνο 1.200 θερμίδες την ημέρα και αποτελείται κυρίως από λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

17. Είναι επίσης ένας ήρωας της πραγματικής ζωής. Βοήθησε στην καταδίωξη ληστών που έκλεψαν κοσμήματα αξίας σχεδόν 160.000 δολαρίων στο Λονδίνο.

18. Δεν πέρασε εύκολα παιδικά χρόνια. Μιλώντας στο περιοδικό Parade, έχει παραδεχτεί ότι ο πατέρας του τον έδερνε και τον εκφοβίζε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chevalier: Γιατί οι γαλαζοαίματοι, οι μαφιόζοι, οι ράπερς και οι… νάρκισσοι φορούν δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο

Her News

HerNews: Ένας χρόνος λειτουργίας, χιλιάδες συναισθήματα 

Her News b

Ρένα Βλαχοπούλου: Η “Kόμισσα της Κέρκυρας” έφυγε σαν σήμερα

Her News