HerNews.gr
Διεθνή

Η ταινία «Barbie» απαγορεύτηκε στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ απαγόρευσε την πολυαναμενόμενη ταινία «Barbie» από την εγχώρια διανομή λόγω μιας σκηνής με χάρτη που δείχνει το έδαφος της Κίνας που έχει διεκδικηθεί μονομερώς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Το «Barbie», με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να προβληθεί στο Βιετνάμ στις 21 Ιουλίου, την ίδια ημερομηνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Tuoi Tre.

«Δεν χορηγούμε άδεια κυκλοφορίας στην αμερικανική ταινία «Barbie» στο Βιετνάμ επειδή περιέχει την προσβλητική εικόνα της γραμμής των εννέα παύλων», ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη τον Vi Kien Thanh, επικεφαλής του Τμήματος Κινηματογράφου, ενός κυβερνητικού φορέα, υπεύθυνος για την αδειοδότηση και τη λογοκρισία ξένων ταινιών.

Η «γραμμή των εννέα παύλων» σε σχήμα U χρησιμοποιείται στους κινεζικούς χάρτες για να απεικονίσει τις αξιώσεις της σε τεράστιες περιοχές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, συμπεριλαμβανομένων περιοχών αυτού που το Βιετνάμ θεωρεί την υφαλοκρηπίδα του, όπου έχει παραχωρήσει παραχωρήσεις πετρελαίου.

Η «Barbie» είναι η τελευταία ταινία που απαγορεύτηκε στο Βιετνάμ επειδή απεικόνιζε την αμφιλεγόμενη γραμμή των εννέα παύλων της Κίνας, η οποία απορρίφθηκε σε διεθνή διαιτητική απόφαση από δικαστήριο της Χάγης το 2016. Η Κίνα αρνείται να αναγνωρίσει την απόφαση.

Το 2019 η κυβέρνηση του Βιετνάμ απέσυρε την ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks “Abominable” και πέρυσι απαγόρευσε την ταινία δράσης της Sony “Unchartered” για τον ίδιο λόγο. Το Netflix αφαίρεσε επίσης ένα αυστριακό κατασκοπευτικό δράμα “Pine Gap” το 2021.

Το Βιετνάμ και η Κίνα έχουν από καιρό αλληλεπικαλυπτόμενες εδαφικές αξιώσεις σε μια δυνητικά πλούσια σε ενέργεια έκταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τα κινεζικά πλοία για παραβίαση της κυριαρχίας της.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Miley Cyrus: Μας σύστησε τον σύντροφο της στο πάρτι κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ της

HerNews ka

Πρίγκιπας Λούις: Γίνεται 5 ετών και οι γονείς του μοιράζονται τις πιο τρυφερές και… “σοβαρές” φωτογραφίες του!

HerNews ka

Έφηβη έκανε το σήμα κακοποίησης μέσα από αυτοκίνητο και σώθηκε

Her News