HerNews.gr
DECORNEWS

Μικρές αλλαγές συνήθειας ώστε να διατηρείτε πάντα καθαρό τον πάγκο της κουζίνας σας

Μικρή κουζίν

 Οι κουζίνες μας είναι η καρδιά του σπιτιού, και έτσι γίνονται γρήγορα ένα είδος γοητείας για όλα αυτά τα μικροπράγματα που δεν έχουν σπίτι αλλού. 

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τους πάγκους καθαρούς στη σύγχρονη κουζίνα σας ; Κάνοντας μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές αντί να καταφεύγετε σε δραστικές δεσμεύσεις. 

Όταν η ακαταστασία γίνεται υπερβολική για να την αντέξετε, είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι χρειάζεστε μια συνολική αναμόρφωση της κουζίνας, αλλά – όπως θα σας πει κάθε επαγγελματίας διοργανωτής – είναι οι μικρές αλλαγές που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά. 

Για να διατηρήσετε τις επιφάνειες καθαρές για το άμεσο μέλλον και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, η υιοθέτηση μερικών μικρών συνηθειών και η εισαγωγή τους στην τακτική σας ρουτίνα θα είναι πολύ ευνοϊκό.

1. Δώστε στα αντικείμενα ένα χώρο για να “κατοικούν”

μια κουζίνα με μια πλακάκια κουζίνα νησί

 Μακράν ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τους διαθέσετε ένα “σπίτι”. Ξεκινήστε δημιουργώντας χώρο στα ντουλάπια σας. Πάρτε όλα τα πράγματα που βρίσκονται σε πάγκους, ράφια και τραπέζια, ομαδοποιήστε τα με παρόμοια αντικείμενα και ορίστε τους ένα σπίτι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ετικέτες στα ράφια ή τα δοχεία, ώστε όλοι στο σπίτι σας να γνωρίζουν πού να επιστρέψουν τα πράγματα.

2. Επενδύστε σε διοργανωτές πάγκων

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να οργανώσετε μια κουζίνα είναι να επενδύσετε σε κάποιες έξυπνες αγορές από διοργανωτές. Από συρόμενα gadgets πάγκου μέχρι μια καλή παλιομοδίτικη σχάρα μπαχαρικών για να κρατάτε όλα τα καρυκεύματα σας περιορισμένα, υπάρχουν ορισμένες συσκευές οργάνωσης κουζίνας που κανείς δεν πρέπει να ζήσει χωρίς αυτές. 

3. Τοποθετήστε τα βρόμικα πιάτα κατευθείαν στον νεροχύτη

πάγκος κουζίνας

Όλοι μας είμαστε ένοχοι που στοιβάζουμε βρόμικα πιάτα στο πλάι του νεροχύτη της κουζίνας ή τα αφήνουμε να μαζευτούν, ειδικά αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων – αλλά αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να έχετε ακατάστατες επιφάνειες. Για να διατηρείτε τους πάγκους σας καθαρούς και τακτοποιημένους, επαγγελματίες προτείνουν να τοποθετείτε λερωμένα πιάτα, κούπες και ποτήρια κατευθείαν στο νεροχύτη.  Αυτό όχι μόνο θα τα κρατήσει μακριά από το οπτικό σας πεδίο, αλλά θα σας ενθαρρύνει να τα πλύνετε μόλις γεμίσει ο νεροχύτης, αποτρέποντας έναν μαραθώνιο πλυσίματος.

4. Αποθηκεύστε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε σωστά μέσα σε ντουλάπια

Οι επιτραπέζιες συσκευές όπως τοστιέρες, καφετιέρες και φριτέζες αέρα μπορεί να κάνουν την προετοιμασία του φαγητού σας πιο εύκολη, αλλά μόνο όταν δεν γεμίζουν το χώρο σας. Εάν οι επιφάνειές σας είναι πλημμυρισμένες με συσκευές που σπάνια χρησιμοποιείτε, αποθηκεύστε τις όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χειμερινές διακοπές σε δεντρόσπιτο στην Πελοπόννησο

Her News

Αγαπάτε το μωβ χρώμα; Η σημασία που έχει στο Φενγκ Σούι

Her News

Πώς να καθαρίσω την καφετιέρα μου;

Her News