HerNews.gr
DECORNEWS

Αγαπάτε το μωβ χρώμα; Η σημασία που έχει στο Φενγκ Σούι

Όλοι έχουμε τις δικές μας προσωπικές προτιμήσεις στα χρώματα και όταν πρόκειται για το μωβ, πιθανότατα σας θυμίζει κάτι πιο βασιλικό. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό το χρώμα από το απλό αριστοκρατικό στιλ που χαρίζει. Αν είστε περίεργοι τι αντιπροσωπεύει το χρώμα στο Φενγκ Σούι, διαβάστε παρακάτω.

Συμβολισμός του μωβ χρώματος

Το μωβ έχει ισχυρούς συσχετισμούς με τη δύναμη, επειδή ήταν ένα αρκετά σπάνιο χρώμα κάποτε. Όπως λέει η συγγραφέας του Simply Color Therapy Nina Ashby, ήταν ένα περιζήτητο χρώμα για τη βασιλική τάξη ήδη από το 1500 π.Χ., επειδή ήταν ακριβό να γίνει μωβ βαφή. Έτσι, όχι μόνο ήταν σύμβολο κοινωνικού στάτους, αλλά όσοι ανήκαν σε χαμηλότερες τάξεις σπάνια μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά.

Η Ashby εξηγεί ότι από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία μέχρι την Ελληνική και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και την αρχαία Κίνα, το μωβ σήμαινε κυρίως υπερβολή, αλλά και πνευματική σοφία.

Η σημασία που έχει στο Φενγκ Σούι

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μωβ για να βελτιώσετε τον νότιο τομέα του σπιτιού ή του γραφείου σας. Θέλετε να επιλέξετε μια απόχρωση αυτού του χρώματος που δεν είναι υπερβολική ή κυρίαρχη, καθώς είναι ένα ενεργειακό χρώμα υψηλής φόρτισης.

Το μωβ προσελκύει ενέργεια γιανγκ και χρησιμοποιείται καλύτερα σε χώρο εργασίας, γραφείο ή σαλόνι.

Θέλετε να αποφύγετε τη χρήση του σε ένα υπνοδωμάτιο, καθώς μπορεί να σας δημιουργήσει έναν ανήσυχο ύπνο.

Μια κουζίνα χρησιμοποιεί το στοιχείο φωτιάς, επομένως δεν θέλετε να ενισχύσετε αυτό το στοιχείο.

Η τραπεζαρία δεν είναι το πιο ιδανικό μέρος για μωβ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή απόχρωση, αν νιώθετε ότι η ενέργεια γιανγκ χρειάζεται αναζωογόνηση σε αυτό το δωμάτιο.

Φένγκ Σούι: Πώς να διακοσμήσετε την τραπεζαρία του σπιτιού σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

VipArt: Αναζωογονήστε το σπίτι σας με ανοιξιάτικους καμβάδες στα πιο εντυπωσιακά σχέδια

HerNews ka

Αξεσουάρ για να δώσετε στο σπίτι μια καλοκαιρινή αίσθηση

Her News

Οι καλύτερες ιδέες αποθήκευσης παπουτσιών

HerNews ka