HerNews.gr
Beauty

Μπορεί η κρέμα νύχτας να βοηθήσει την ξηρή επιδερμίδα;

Η κρέμα νύχτας είναι ένα προϊόν περιποίησης που μπορεί να βοηθήσει την ξηρή επιδερμίδα. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση τη νύχτα ως μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος. 

Σίγουρα το να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα δεν είναι επιστήμη, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Αν σας λέγαμε ότι ένα από τα μυστικά για να έχετε λαμπερή και νεανική επιδερμίδα βρίσκεται στην κρέμα νυκτός σας, τι θα λέγατε;

Η αλήθεια είναι ότι προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για το δέρμα που μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμη την ξηρή επιδερμίδα σας. Πώς λοιπόν μια κρέμα νύχτας μπορεί να βοηθήσει την ξηρή επιδερμίδα;

1. Έντονη ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω αν έχετε ξηρή επιδερμίδα. Οι κρέμες νύχτας συνήθως διαμορφώνονται με πιο πλούσια και παχύρρευστη υφή σε σύγκριση με τις κρέμες ημέρας. Παρέχουν βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, βοηθώντας στην αποκατάσταση της υγρασίας που χάθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

2. Επιδιόρθωση και ανάπλαση του δέρματος

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι διαδικασίες αποκατάστασης του σώματος λειτουργούν και το δέρμα υφίσταται κυτταρική αναγέννηση. Οι κρέμες νύχτας περιέχουν συχνά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, πεπτίδια, ρετινόλη ή υαλουρονικό οξύ. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη του δέρματος.

Ταυτόχρονα βοηθούν την παραγωγή κολλαγόνου και επιταχύνουν τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος, στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων κι άλλων σημαδιών γήρανσης.

3. Στοχευμένη θεραπεία

Πολλές κρέμες νύχτας έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαθέσιμες κρέμες νύχτας για λάμψη, σύσφιξη κι αντιγήρανση. Αυτές οι φόρμουλες περιέχουν συχνά συστατικά που δρουν όλη τη νύχτα. Στοχεύουν συγκεκριμένα προβλήματα, παρέχοντας πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα σε σύγκριση με τις κρέμες ημέρας.

Cameron Diaz: Οι συμβουλές της για λαμπερό δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Yιοθέτησε το πιο εντυπωσιακό ombré manicure!

HerNewskl

Καλοκαιρινή περιποίηση νυχιών

Her News

Εξωσώματα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οφέλη τους

HerNewskl