HerNews.gr
Beauty

Γιατί ξεφλουδίζει το δέρμα στα χέρια σας & πώς να το σταματήσετε

Η αντιμετώπιση των ξηρών χεριών μπορεί να είναι ενοχλητική (για να μην αναφέρουμε συχνά ότι είναι εντελώς άβολo). Αλλά αν τα χέρια σας ξεφλουδίζουν πλήρως, αυτό μπορεί να ανοίξει ένα εντελώς νέο πλαίσιο προβλημάτων.

Περιπλέκοντας περαιτέρω τα πράγματα, ένας εκπληκτικός αριθμός ενεργειών και καταστάσεων μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα των χεριών . (Ειδοποίηση spoiler: Δεν είναι πάντα απλώς ένα σύμπτωμα ξηρότητας, όπως πολλοί υποψιάζονται.)

Παρακάτω θα διαβάσετε ορισμένους από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να ξεφλουδίζουν τα χέρια σας, καθώς και τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα και τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το πρόβλημα.

Γιατί ξεφλουδίζουν τα χέρια σας;

Η περίληψη υψηλού επιπέδου είναι ότι το ξεφλούδισμα είναι συνήθως αποτέλεσμα είτε ξηρότητας, υπερβολικής υγρασίας ή δερματικής πάθησης.

  • Ξηρότητα: Όταν ο φραγμός του δέρματος δεν λειτουργεί σωστά, η υγρασία μπορεί εύκολα να διαφύγει από το δέρμα, ενώ οι ερεθιστικοί παράγοντες μπορούν να εισέλθουν σε αυτό, προκαλώντας αντιδραστικότητα και ερεθισμό, συμπεριλαμβανομένου του ξεφλουδίσματος.  Ο κρύος, ξηρός καιρός μπορεί να οδηγήσει σε υποβαθμισμένο φραγμό του δέρματος, όπως και το υπερβολικό πλύσιμο. Τα σκληρά συστατικά των αντιβακτηριακών συνθέσεων, καθώς και η απομάκρυνση του δέρματος από τα φυσικά έλαιά του με συχνό καθαρισμό, μπορεί να προκαλέσουν ξεφλούδισμα και σκάσιμο των χεριών.
  • Υπερβολική υγρασία: Από την άλλη πλευρά, η υπερβολική υγρασία – πιο συγκεκριμένα, ο ιδρώτας – μπορεί επίσης να προκαλέσει ξεφλούδισμα (ιδιαίτερα στις παλάμες σας). Οι παλάμες των χεριών έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα ιδρωτοποιών αδένων από ό,τι αλλού στο σώμα, επομένως η υπερβολική εφίδρωση είναι συχνή εδώ. Σε σχετικές ειδήσεις, υπάρχει επίσης μια κατάσταση γνωστή ως kertolysis exfoliativa : Αυτή είναι μια κατάσταση όπου οι παλάμες (και μερικές φορές τα πέλματα των ποδιών) ξεφλουδίζουν σε αυτούς τους λεπτούς κύκλους. Μπορεί να επιδεινωθεί από τα σαπούνια, τα ερεθιστικά και τις ιδρωμένες παλάμες, γι’ αυτό μπορεί να επιδεινωθεί το καλοκαίρι.

  • Δερματικές παθήσεις: Μιλώντας για δερματικές παθήσεις, το έκζεμα και η ψωρίαση μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε ξεφλούδισμα των χεριών. Και οι δύο είναι φλεγμονώδεις καταστάσεις, που χαρακτηρίζονται από ξεφλούδισμα και συχνά ακατέργαστο δέρμα – τα οποία είναι όλα, το μαντέψατε, σημάδια δυσλειτουργίας φραγμού.
Οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν ξεφλούδισμα. χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να φορέσουμε τα παπούτσια μας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τη μεταφορά του μύκητα των ποδιών στα χέρια.

Πώς να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα των χεριών

Τα χέρια σας είναι συνεχώς εκτεθειμένα και υπόκεινται στα στοιχεία, οπότε οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να τα προστατέψετε από τον αέρα, τις σκληρές χημικές ουσίες κ.λπ., θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Φοράτε γάντια το χειμώνα (ή όταν αναλαμβάνετε εργασίες όπως το καθάρισμα του σπιτιού σας ή το πλύσιμο των πιάτων) και χρησιμοποιείτε μόνο απαλά, ενυδατικά σαπούνια χεριών.

Εκτός από αυτό, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνετε λίγο περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε κρέμα χεριών πολλές φορές την ημέρα και σκεφτείτε να κοιμάστε με ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια στα χέρια σας, τα οποία θα σφραγίσουν τη θρέψη από την κρέμα χεριών σας, ώστε να μπορείτε να ξυπνήσετε με εξαιρετικά απαλά και λεία χέρια.

Πώς να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα των χεριών

Και πάλι, η εστίαση στην ενυδάτωση είναι επιτακτική, αλλά αν τα χέρια σας ξεφλουδίζουν ελαφρά, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απολεπιστικό , όπως ένα ήπιο scrub προσώπου, κάθε λίγες μέρες για να βοηθήσετε να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Aυτό είναι το beauty item που δεν αποχωρίζεται ποτέ!

HerNewskl

Camila Cabello: H μοναδική beauty εμφανιση της στον τελικό του Champion League

Her News b

Double French Manicure: Η παραλλαγή που πρέπει να δοκιμάσετε άμεσα

HerNewskl