HerNews.gr
DECORNEWS

5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου

Μετά από μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ, το ξεφόρτωμα των τροφίμων στο ψυγείο μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή διαδικασία, αλλά δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Από τα ράφια μέχρι τα συρτάρια και την πόρτα του ψυγείου, όπου μπαίνουν τα πράγματα, έχει σημασία για τη σωστή ασφάλεια και αποθήκευση των τροφίμων.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα πέντε τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου—και μάθετε τι μπορεί να αποθηκευτεί εκεί.

Μεσαία ενήλικη γυναίκα που αφαιρεί το κουτί γάλακτος από το ψυγείο στην κουζίνα στο σπίτι

Ενώ η θερμοκρασία περιβάλλοντος στα ράφια και τα συρτάρια τείνει να παραμένει σταθερή, η πόρτα του ψυγείου είναι ευαίσθητη σε διακυμάνσεις θερμοκρασίας. Κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα του ψυγείου, το περιεχόμενό της εκτίθεται σε ζεστό αέρα. 

Τα τρόφιμα που αποθηκεύονται εκεί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αλλοιωθούν, επομένως είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τρόφιμα στην πόρτα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές θερμοκρασίας.

5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου

Γάλα

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα βολικό μέρος για να αποθηκεύσετε μεγάλα μπουκάλια γάλακτος, η πόρτα είναι στην πραγματικότητα η χειρότερη επιλογή. Οι ζεστές θερμοκρασίες επιτρέπουν στα βακτήρια να αναπτυχθούν, επομένως η αποθήκευση γάλακτος στην πόρτα, όπου θα εκτίθεται συνεχώς, θα αυξήσει μόνο τις πιθανότητες αλλοίωσης. Αντίθετα οι ειδικοί συνιστούν την αποθήκευση γάλακτος στο πίσω μέρος του ψυγείου όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές. 

Αυγά

Αν και ορισμένα ψυγεία διαθέτουν ένα ειδικό ράφι σε σχήμα αυγού στην πόρτα, δεν βρίσκεται στη σωστή θέση για να διατηρήσει τις σωστές θερμοκρασίες αποθήκευσης αυγών. Σύμφωνα με το American Egg Board , τα αυγά αποθηκεύονται καλύτερα σε ένα εσωτερικό ράφι όπου η θερμοκρασία είναι πιο σταθερή. Τα αυγά θα πρέπει επίσης να διατηρούνται στο αρχικό τους κουτί, καθώς η AEB σημειώνει ότι το κουτί θα αποτρέψει την απώλεια υγρασίας και θα προστατεύσει τα αυγά από την απορρόφηση οσμών ή γεύσεων από άλλα τρόφιμα.

Κρέας και πουλερικά

Κάθε φορά που μαγειρεύετε ωμό κρέας ή πουλερικά, είναι σημαντικό να το χειρίζεστε με ασφάλεια, ώστε να μην αρρωστήσει κανείς — και αυτό ξεκινά με τη σωστή αποθήκευση. Το ωμό κρέας και τα πουλερικά έχουν υγρά στη συσκευασία που μπορούν να μολύνουν άλλα τρόφιμα εάν έρθουν σε επαφή με αυτά. Η αποθήκευση αυτών των τροφίμων στην πόρτα δεν είναι έξυπνη, επειδή τα ζουμιά μπορεί να στάζουν εύκολα. Επιπλέον, οι ασυνεπείς θερμοκρασίες της πόρτας του ψυγείου δεν είναι ασφαλείς. Το καλύτερο μέρος για ωμό κρέας και πουλερικά είναι στο κάτω ράφι του ψυγείου, τυλιγμένο σφιχτά σε πλαστικό ή σε σφραγισμένο δοχείο για να αποφευχθεί η διαρροή.

 

Φρούτα και λαχανικά

Αν θέλετε να πάρετε μια χούφτα σταφύλια ή στικ καρότου για ένα υγιεινό απογευματινό σνακ, η πόρτα του ψυγείου παρέχει εύκολη πρόσβαση. Αλλά υπάρχει καλύτερο μέρος για φρούτα και λαχανικά: τα συρτάρια. Τα εξειδικευμένα συρτάρια παρέχουν ένα βέλτιστο περιβάλλον αποθήκευσης για φρούτα και λαχανικά. Τα περισσότερα συρτάρια επιτρέπουν τον έλεγχο του επιπέδου υγρασίας, ώστε να μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστά διαμερίσματα, ένα για φρούτα και ένα για λαχανικά ( τα φρούτα χρειάζονται χαμηλότερη υγρασία ενώ τα λαχανικά χρειάζονται μεγαλύτερη υγρασία).

Τυρί

Παρόμοια με τα φρούτα και τα λαχανικά, υπάρχει μια ειδική θέση για το τυρί στο ψυγείο και δεν είναι η πόρτα. Αντίθετα, το λεπτό συρτάρι (ανάλογα με τη διάταξη του ψυγείου σας, μπορεί να βρίσκεται στη μέση ή στο κάτω μέρος) έχει σχεδιαστεί για την αποθήκευση τυριού. Πρόσθετος δροσερός αέρας κατευθύνεται στο συρτάρι για να διατηρούνται τα αντικείμενα πολύ κρύα χωρίς να παγώνουν, το οποίο είναι τέλειο για το τυρί. Αυτό το συρτάρι είναι επίσης μια καλή τοποθεσία για να αποθηκεύσετε αλλαντικά.

3 τροφές που πρέπει να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου

Καρυκεύματα

Η πόρτα του ψυγείου είναι το τέλειο μέρος για να αποθηκεύσετε καρυκεύματα. Από σιρόπι σφενδάμου μέχρι κέτσαπ και μαγιονέζα, προχωρήστε και αποθηκεύστε αυτά τα μπουκάλια στην πόρτα. Αυτά τα συστατικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ώστε να μπορούν να χειριστούν τις κυμαινόμενες θερμοκρασίες της πόρτας (FYI: καρυκεύματα όπως το σιρόπι σφενδάμου και το κέτσαπ δεν χρειάζεται εξαρχής να διατηρηθούν στο ψυγείο, αλλά πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να το κάνουν για γεύση). 

Σάλτσες 

Παρόμοια με τα καρυκεύματα, τα μπουκάλια ντρέσινγκ σαλάτας μπορούν να αποθηκευτούν στην πόρτα του ψυγείου. Tα ανοιγμένα μπουκάλια dressing σαλάτας μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και δύο μήνες, αλλά φροντίστε να ελέγξετε την ημερομηνία που αναγράφεται στο μπουκάλι. Και αν αποθηκεύετε ένα dressing με βάση το λάδι, μην ανησυχείτε αν φαίνεται σαν να έχουν χωρίσει τα πράγματα στο ψυγείο. Απλώς ανακινήστε το μπουκάλι πριν το χρησιμοποιήσετε και το ντρέσινγκ θα είναι έτοιμο!

Αναψυκτικά

Είτε πρόκειται για ένα κουτί μπύρα είτε για ένα κουτί με χυμό μήλου, η πόρτα του ψυγείου είναι ιδανική για αναψυκτικά. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα αναψυκτικά δεν χρειάζεται καν να μπουν στο ψυγείο εξαρχής, αλλά συχνά είναι για γεύση. Εάν προτιμάτε ένα παγωμένο ρόφημα, προχωρήστε και τοποθετήστε αυτά τα κουτάκια με σόδα ή ανθρακούχο νερό στην πόρτα του ψυγείου (και ανάλογα με το ψυγείο σας, μπορεί να υπάρχει ακόμη και ένα καθορισμένο ράφι).

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θετική διακόσμηση και τρόποι να τη δημιουργήσουμε

Her News b

Tips για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα self-care καταφύγιο

Her News

Ektypose.gr: Επαγγελματικές κάρτες που αναδεικνύουν την επιχειρηματική σας ταυτότητά

Her News