HerNews.gr
DECORNEWS

Tips για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα self-care καταφύγιο

Η ζωή μπορεί να κινείται με γρήγορους ρυθμούς πολλές φορές, δημιουργώντας ένταση κι άγχος. Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι το σπίτι μας (γνωστός και ως ο ασφαλής χώρος μας) να συμβάλει σε αυτό το συναίσθημα. Γιατί, ναι, υπάρχουν σωροί από ρούχα διάσπαρτα σε όλο το σπίτι και αυτά τα πιάτα στο νεροχύτη στοιβάζονται.

Τα καλά νέα όμως είναι ότι με κάποιες μικρές αλλαγές, μπορείτε σταδιακά να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια γαλήνια και αναζωογονητική όαση.

Πάρτε, λοιπόν, μια βαθιά ανάσα και απολαύστε αυτούς τους τρόπους για να μετατρέψετε το σπίτι σας στο δικό σας μικρό self-care καταφύγιο.

1. Δημιουργήστε μια είσοδο υποδοχής

Εάν βομβαρδιστείτε με μια ακατάστατη είσοδο, το πιθανότερο είναι ότι θα ενοχληθείτε από αυτό και θα μεταφέρετε αυτό το συναίσθημα στο σπίτι σας. Για να το καταπολεμήσετε και να καθορίσετε τη διάθεση για τον χώρο σας, δημιουργήστε μια είσοδο που θα σας προσφέρει αυτή τη θετική ανακούφιση “αχ, είμαι σπίτι”. Συνιστούμε να έχετε μια συγκεκριμένη γωνία για τα κλειδιά ή την τσάντα σας, κατάλληλο χώρο αποθήκευσης για να κρύψετε τυχαία ζευγάρια παπούτσια. Μικρές αλλαγές όπως αυτή θα δώσουν αμέσως μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα και θα σας βοηθήσουν να ειδοποιήσετε τον εγκέφαλό σας ότι εισέρχεστε σε έναν ασφαλή χώρο.

2. Καθορίστε το άρωμα του σπιτιού σας

Δεν είναι μυστικό ότι η όσφρησή μας είναι στενά συνδεδεμένη με τα συναισθήματα, γι’ αυτό επιλέξτε ένα άρωμα που σας κάνει χαρούμενους ή που προκαλεί αυτό το συναίσθημα σαν σπα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το σε όλο το σπίτι σας. Κάψτε τα αγαπημένα σας κεριά ή χρησιμοποιήστε έναν διαχύτη αιθέριων ελαίων για να δημιουργήσετε πραγματικά το δικό σας άρωμα (δοκιμάστε ένα μείγμα από γκρέιπφρουτ, περγαμόντο και λάιμ).

3. Προσθέστε ζωντανά φυτά

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται άγχος ή χρειάζονται ένα γρήγορο διάλειμμα, κατευθύνονται προς την ύπαιθρο, επειδή το να είσαι ένα με τη φύση είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει τη διάθεση. Λοιπόν, ας ακολουθήσουμε αυτήν την πρακτική και ας την φέρουμε σε εσωτερικούς χώρους πλημμυρίζοντας το σπίτι σας με όλα τα φυτά. Τα φυτά ενισχύουν την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωση. Επίσης καθαρίζουν και τον εσωτερικό αέρα, δίνουν ζωή σε κλειστούς χώρους και μπορούν να είναι θεραπευτικά.

Μίνι οδηγός για μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θα εκπλαγείτε με αυτό το πανεύκολο κόλπο που κάνει το μπάνιο σας να μοσχοβολάει

HerNews ka

Πώς να καθαρίσετε τον καταψύκτη σας: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

HerNews ka

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά για τον εύκολο καθαρισμό της σχάρας της κουζίνας 

HerNews ka