HerNews.gr
Beauty

Αραίωση φρυδιών: Γιατί συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε

Τα αραιωμένα σας φρύδια σας κάνουν να μετανιώνετε για όλα τα “μαδήματα” που κάνατε στα νεότερα σας χρόνια; Εάν τα φρύδια σας εξαφανίζονται, δεν είστε μόνοι – η τριχόπτωση είναι συχνή μετά από μια ορισμένη ηλικία. 

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τον λόγο που συμβαίνει η αραίωση των φρυδιών και πότε μπορεί να σηματοδοτεί μια υποκείμενη πάθηση. 

Γιατί αραιώνουν τα φρύδια μου;

Κατηγορήστε για τις περισσότερες περιπτώσεις αραίωσης φρυδιών τη γήρανση. Τα φρύδια αρχίζουν να φαίνονται αραιά λόγω της φυσικής μείωσης της τεστοστερόνης (στους άνδρες) και των οιστρογόνων (στις γυναίκες) που ξεκινά στη δεκαετία των 40. Και οι δύο αυτές ορμόνες επηρεάζουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας και τη δομή των τριχοθυλακίων. Τα φρύδια λεπταίνουν με την πάροδο του χρόνου καθώς οι άξονες των τριχών γίνονται λεπτότεροι και μερικά από τα θυλάκια σταματούν να παράγουν τρίχες.

Ενώ η γήρανση είναι μια κοινή αιτία της τριχόπτωσης των φρυδιών, πολλοί άλλοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην κηλίδωση και την αραίωση των φρυδιών.

Δερματικές παθήσεις

Όταν επηρεάζουν την περιοχή των ματιών, η δερματίτιδα εξ επαφής , η ατοπική δερματίτιδα και η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα μπορεί να λεπτύνουν τα φρύδια σας. Και τα τρία προκαλούν φαγούρα, επομένως μπορεί να χάσετε τρίχες στα φρύδια εάν ξύνεστε και τα τρίβετε συνεχώς. Η ατοπική δερματίτιδα και η δερματίτιδα εξ επαφής προκαλούν επίσης φλεγμονή που μπορεί να επηρεάσει τη φυσιολογική ανάπτυξη των τριχών των φρυδιών.

Διαταραχές του θυρεοειδούς

Εάν ο θυρεοειδής αδένας σας εκκρίνει πολύ λίγη θυρεοειδική ορμόνη (υποθυρεοειδισμός) ή πάρα πολύ θυρεοειδική ορμόνη (υπερθυρεοειδισμός), αυτό μπορεί να επηρεάσει τη φυσιολογική λειτουργία των τριχοθυλακίων, οδηγώντας σε λεπτά φρύδια.

Εγκυμοσύνη και τοκετός

Χάρη στα κυμαινόμενα επίπεδα ορμονών, τα φρύδια μπορεί να λεπτύνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την περίοδο μετά τον τοκετό.

Ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά

Αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών σας. Οι τρίχες των φρυδιών μπορεί να πέσουν εάν δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη, ψευδάργυρο, βιοτίνη ή σίδηρο.

Υπερβολικό τσιμπιδάκι ή τράβηγμα

Με την πάροδο του χρόνου, το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας μπορεί να βλάψει τους θύλακες των τριχών, μειώνοντας την αναγέννηση της τρίχας. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το τράβηγμα των τριχών των φρυδιών, κάτι που μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι με μια πάθηση που ονομάζεται τριχοτιλλομανία. Εάν στα ωοθυλάκια δημιουργηθούν ουλές, η τρίχα μπορεί να μην αναπτυχθεί ξανά.

Πως να το αντιμετωπίσετε

Ενώ περιμένετε ή ελπίζετε να μεγαλώσουν ξανά οι τρίχες των φρυδιών σας, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τα φρύδια σας να φαίνονται πιο πυκνά και γεμάτα.

Μακιγιάζ 

 Μάσκαρα φρυδιών, μολύβια φρυδιών, στυλό, πούδρες και πομάδες γεμίζουν αραιά φρύδια.

 

Microblading και microshading

Αυτές οι θεραπείες ημιμόνιμου μακιγιάζ μπορούν να κάνουν τα φρύδια να φαίνονται πιο γεμάτα για μήνες. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας microblading, ένας τεχνικός εφαρμόζει χρωστική ουσία με φυσικές κινήσεις που μοιάζουν με τρίχες στο δέρμα κάτω από τα φρύδια σας με μια λεπίδα. Το Microblading διαρκεί έξι έως οκτώ μήνες, ενώ το microhading διαρκεί από τρεις έως έξι μήνες.

Βαφή μαλλιών

Η μόνιμη ή ημιμόνιμη βαφή μαλλιών μπορεί να κάνει τα φρύδια σας να φαίνονται πιο γεμάτα και πυκνά. Το να βάλετε βαφή μαλλιών στα μάτια σας είναι ένα σημαντικό όχι, οπότε αν θέλετε να βάψετε τα φρύδια σας, ζητήστε από έναν εξουσιοδοτημένο  αισθητικό να το κάνει.

Μεταμόσχευση μαλλιών

Αυτή είναι η πιο μόνιμη λύση για την τριχόπτωση των φρυδιών. Ένας πλαστικός χειρουργός εξάγει τους θύλακες των τριχών από το κεφάλι σας και τους τοποθετεί σε μικροσκοπικές σχισμές που γίνονται στα φρύδια σας. Η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα και συνήθως απαιτούνται περισσότερες από μία συνεδρίες θεραπείας. Η χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης φρυδιών είναι επίσης ακριβή, αν και μπορεί να καλύπτεται από ασφάλιση υγείας εάν χάσατε τα φρύδια σας λόγω ατυχήματος ή κατάστασης υγείας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Scarlett Johansson: Λανσάρει το δικό της skincare brand!

HerNewskl

Πώς να φωτίσετε φυσικά τα μαλλιά σας

Her News

Sarah Jessica Parker: Αυτό είναι το αγαπημένο της concealer

HerNewskl