HerNews.gr
Beauty

Χωρίστρα των μαλλιών: Γιατί είναι απαραίτητη χρήση του αντηλιακού;

χωρίστρα των μαλλιών

Η χωρίστρα των μαλλιών είναι μια περιοχή που συχνά παραμελούμε όταν προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο.

Χωρίστρα των μαλλιών

Αν και συνηθίζουμε να προστατεύουμε το πρόσωπο και το σώμα μας με καπέλα, φουλάρια ή πιάνοντας τα μαλλιά μας προς τα πίσω, η προστασία αυτή δεν είναι αποτελεσματική όταν βρισκόμαστε στην παραλία ή είμαστε μέσα στο νερό. Ωστόσο, η αντηλιακή προστασία της χωρίστρας των μαλλιών έχει αρχίσει να αποκτά επιστημονική προσοχή στον χώρο της κοσμετολογίας.

Ένας σημαντικός παράγοντας για την αντηλιακή προστασία της χωρίστρας των μαλλιών είναι η κατάλληλη υφή του προϊόντος που χρησιμοποιούμε. Δεν είναι πρακτικό να απλώνουμε ένα κρεμώδες αντηλιακό προϊόν στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, καθώς αυτό θα αφήσει λιπαρότητα στα μαλλιά.

μαλλιά

Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντηλιακά mists με ανάλαφρη υφή ή ακόμη και sticks που επιτρέπουν την τοπική εφαρμογή του προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να προστατεύσουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα της χωρίστρας των μαλλιών από την περιβαλλοντική μόλυνση και την ηλιακή ακτινοβολία.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να μετακινούμε τη χωρίστρα των μαλλιών τακτικά, ιδίως όταν παραμένει σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αλλάζοντας ελαφρώς τη θέση της χωρίστρας, ώστε η ηλιακή ακτινοβολία να μην πέφτει ακριβώς στο ίδιο σημείο της επιδερμίδας. Αυτή η μικρή αλλαγή στον τρόπο που πιάνουμε τα μαλλιά μας μπορεί να προστατεύσει το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία και να διατηρήσει την υγεία των θυλάκων της τρίχας, προωθώντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Επιπλέον, για να προστατεύσουμε το τριχωτό της κεφαλής από την ηλιακή ακτινοβολία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπέλα ή κασκόλ, καθώς αυτά τα αξεσουάρ προσφέρουν σκιά και προστασία στην περιοχή του τριχωτού.

Επιπλέον, η επιλογή ενός ενδεδειγμένου αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) είναι απαραίτητη.

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα που σχεδιάστηκαν για την προστασία του τριχωτού της κεφαλής, με συστατικά που προσφέρουν προστασία από την UV ακτινοβολία και ενυδάτωση στα μαλλιά.

Τέλος, πέρα από την αντηλιακή προστασία, είναι σημαντικό να φροντίζουμε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής γενικά. Η τακτική καθαριότητα, η χρήση απαλών προϊόντων φροντίδας των μαλλιών και η εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων μπορούν να συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξη και εμφάνιση των μαλλιών μας.

Kim Kardashian: Έκανε τη μεγαλύτερη αλλαγή στα μαλλιά της

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Δούκισσα Νομικού: Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να καλύψεις τους μαύρους κύκλους;

HerNewskl

Cut crease: Το makeup trend που λατρεύει η Nikkie Tutorials

HerNewskl

Sassy water : Το νέο trend αφεψήματος , με βάση το νερό!

Her News b