HerNews.gr
Ελλάδα

Δύσκολο και μεγάλο το μέτωπο στα Δερβενοχώρια – Κατευθύνεται προς Οινόη και Μαγούλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια, με το μέτωπο να είναι μεγάλο σε έκταση, ξεπερνώντας τα 10 χλμ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το εν λόγω πύρινο μέτωπο αποτελεί το πιο δύσκολο, καθώς η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Όπως έγινε γνωστό, το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη Μαγούλα και την Οινόη, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Το βράδυ είχε εξαπλωθεί το μέτωπο πολύ γρήγορα σε αμιγώς δασική περιοχή. Κινήθηκε γρήγορα και τη νύχτα, πέρασε το κανάλι του Μόρνου και έφτασε στα εργοστάσια ΤΙΤΑΝ και ΧΑΛΥΨ. Τελικά αναχαιτίστηκε βόρεια από το λατομείο Κεραμύδια. 

Η προσπάθεια συνεχίστηκε τη νύχτα και εστιάστηκε για να μην ανοίξει πλευρικά και ιδιαίτερα ανατολικά προς Πάρνηθα. Με το πρώτο φως επιχειρούν ένα S-64, 2 CL-415, 2 CL-215 και 2 Air Tractors στο πρώτο κύμα και 3 S-64 στο δεύτερο.

«Δεν κινδυνεύουν οικισμοί αυτήν την ώρα στα Δερβενοχώρια, αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή» είπε από την πλευρά του, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας.

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», σημείωσε ο κ. Περγάλιας,

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στο Λουτράκι όπου οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά όλο το βράδυ για να την περιορίσουν και να μην περάσει την εθνική οδό.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ωστόσο παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σέριφος: Η καταγγελία 23χρονης για τον βιασμό της σε ερημική παραλία

Her News b

Δραματική νύχτα στον Βόλο: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας και «πνίγηκε» η πόλη

HerNews ka

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Συγκινεί για ακόμη μια φορά ο πατέρας του – «Πριν από 8 χρόνια δεν γνωρίζαμε τη λέξη μπούλινγκ»

HerNews ka