HerNews.gr
Ελλάδα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Συγκινεί για ακόμη μια φορά ο πατέρας του – «Πριν από 8 χρόνια δεν γνωρίζαμε τη λέξη μπούλινγκ»

Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τον τραγικό και άδικο χαμό του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη όπου φοιτούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο και τώρα, 8 χρόνια μετά, η ζωή του Βαγγέλη Γιακουμάκη γίνεται παράσταση στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «801,5 m» που είναι ακριβώς τα μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή μέχρι το χωράφι όπου βρέθηκε νεκρός.

Ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, συγκλονίζει και διδάσκει ήθος και αξιοπρέπεια για ακόμη μια φορά μέσα από τις δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή “Το Πρωινό” στον ΑΝΤ1.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να ευχαριστήσω τον σκηνοθέτη και όλους εσάς που αγαπάτε τον Βαγγέλη. Δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να παρακολουθήσω την παράσταση. Θέλουμε απλά να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, γιατί όλα τα άλλα μάς πονάνε.

Κάτι που μας θλίβει, είναι ότι πριν από 8 χρόνια δεν γνωρίζαμε τη λέξη μπούλινγκ και αυτή τη στιγμή όλο αυτό μεγαλώνει. Και πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω ότι ο θρασύς εκμεταλλεύεται τη σιωπή. Η σιωπή όμως δεν είναι αδυναμία, μπορεί να είναι αξιοπρέπεια, μπορεί να είναι ευγένεια. Η δικαίωση για μένα είναι από τον κόσμο. Τα δικαστήρια έγιναν για να φανεί ποιο ήταν ο Βαγγέλης και ποιοι ήταν αυτοί. Κατηγορούμενη είναι όλη η σχολή. Όσοι γνώριζαν», δήλωσε αρχικά ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Και συνέχισε: «Ακόμα, δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ την κατάσταση, προσπαθώ. Ο χρόνος σε μαθαίνει να ζεις με την απώλεια, δεν γιατρεύει. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου. Είχα τρία παιδιά και έχω ακόμα τρία παιδιά».

Δηλώσεις έκανε και η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία, η οποία ανέφερε: «Αυτά τα 8 χρόνια, από όταν έφυγε ο αδερφός μου από την ζωή, δεν αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει κάτι στην κοινωνία».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μ. Συρεγγέλα: Περισσότερα από 4.500 άτομα έχουν απευθυνθεί από την αρχή του χρόνου στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών μας

Her News

Καιρός: Άστατος με ζέστη & βροχή – Kατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Her News

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε – Θέλαμε απλώς να κυνηγήσουμε», είπε στην απολογία του ο α’ κατηγορούμενος

HerNews ka