HerNews.gr
Health

Καύσωνας: Η υψηλή θερμοκρασία το βράδυ αυξάνει τον κίνδυνο θανάτων και καρδιακών προσβολών

Ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το βράδυ φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτων και καρδιακών προσβολών. 

Με τις ακραίες θερμοκρασίες να πλήττουν την Ευρώπη κατά τη διάρκεια τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός δήλωσε ότι ο καύσωνας στο βόρειο ημισφαίριο πρόκειται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες και προειδοποίησε για αυξημένο κίνδυνο για την υγεία. Υπολογίζεται ότι 61.000 άνθρωποι μπορεί να πέθαναν από τον καύσωνα πέρυσι μόνο στην Ευρώπη.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αναφέρει ότι: «Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής επικεντρώνεται στις μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας που έχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία, ειδικά για τους ευάλωτους πληθυσμούς».

«Οι επαναλαμβανόμενες υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, επειδή το σώμα δεν μπορεί να ανακάμψει από την παρατεταμένη θερμότητα. Αυτό οδηγεί σε αυξημένες περιπτώσεις καρδιακών προσβολών και θανάτου», δήλωσε ο κ. John Nairn, ανώτερος σύμβουλος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για την ακραία ζέστη.

Ο κ. Nairn τόνισε επίσης ότι: «Ο μεσογειακός καύσωνας είναι μεγάλος, αλλά όχι σαν αυτόν στη Βόρεια Αφρική. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη».

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ζάχαρη πριν τον ύπνο: Να τι συμβαίνει στον οργανισμό

Her News

Πως να ξυπνήσετε σωστά και να είστε λιγότερο νευρικοί το πρωί

HerNews ka

Dry January: Τι θα κερδίσεις αν κάνεις αποχή από το αλκοόλ για ένα μήνα;

HerNewskl