HerNews.gr
Ελλάδα

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα στη Σαρωνίδα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα – Εφιαλτικές ώρες για τους κατοίκους

Νύχτα τρόμου και αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι στο Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα, την Ανάβυσσο και το Λουτράκι, καθώς έβλεπαν τις τεράστιες φλόγες να πλησιάζουν με ορμή τις αυλές των σπιτιών τους.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κουβαρά, λόγω των ανέμων ξέφυγε και ένα τεράστιο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται προς Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο και να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχύονται σε όλα τα μέτωπα.

Το πιο δύσκολο σημείο στο οποίο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στα Δερβενοχώρια.

Το πύρινο μέτωπο ακτίνας 15 χιλιομέτρων δεν έχει σταματήσει να καίει σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, ένα συμπαγές παρθένο δάσος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθεί στη Μάνδρα.

Ένα σπίτι στο Άνω Λαγονήσι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Στις παρυφές του Πανείου Όρους, η κατάσταση από πλευράς πυρκαγιάς περιμετρικά είναι καλύτερη.

Χθες εξαιτίας των ριπών 7 και 8 μποφόρ, οι φλόγες κατέβηκαν στα σπίτια και επεκτάθηκε η φωτιά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην περιοχή αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο υπάρχουν μικρές εστίες σε Κερατέα και πραγματοποιούνται ρίψεις από αέρος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Βιασμός 4χρονου: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις – «Βλέπαμε στην τηλεόραση τα “παιχνίδια” με τον μπαμπά και τη γιαγιά»

HerNews ka

Μύκονος: Κατεδαφίσεις & πρόστιμα – Κατεδαφίζεται το NAMMOS;

HerNews ka

Σεισμός στην Τουρκία: Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι ήρωες της ΕΜΑΚ

Her News