HerNews.gr
Ελλάδα

Πρωτοφανής τραγωδία στην Πάτρα από την κατάρρευση γέφυρας – Οι ευθύνες της εταιρείας

Κάτω από τα συντρίμμια βρίσκει τραγικό θάνατο ένας άνδρας, ενώ ακόμη 14 άνθρωποι τραυματίζονται.

Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα γλίτωσε την τελευταία στιγμή περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε, όταν είδε τους όγκους από τα μπάζα να πέφτουν πάνω του.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένους σκύλους συνέχισαν την επιχείρηση όλο το βράδυ προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους ενώ επιχειρούν αδιάκοπα μέχρι και αυτή την ώρα.

Αναπάντητα ερωτήματα για τις εργασίες επισκευής

Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό από την Πέμπτη 20 Ιουλίου, για την ανασκευή της κάτω διάβασης και για χτες ήταν προγραμματισμένη ελεγχόμενη έκρηξη, η οποία όμως – όπως αποδείχθηκε – τελικά εξελίχθηκε σε θανατηφόρα.

Τα ερωτήματα για τις ευθύνες που έχει η εταιρία AVAX που διαχειρίζεται το έργο δεν έχουν ακόμη απαντηθεί. Και κυρίως γιατί υπήρχαν εργαζόμενοι εν μέσω καύσωνα τη συγκεκριμένη ώρα που απαγορεύονται οι εργασίες κάτω από τον ήλιο.

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας πραγματοποιεί 48ωρη απεργία για το τραγικό δυστύχημα.

Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον χρόνο ελπίζοντας πως δεν θα εντοπίσουν κάποιον άλλον εγκλωβισμένο κάτω από τα συντρίμμια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Τι συνέβη;

Her News

MAD Video Music Awards: Απόψε στο MEGA

Her News b

Νέο έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ: SOS για επικίνδυνα φαινόμενα το επόμενο 24ώρο

Her News b