HerNews.gr
Health

Γαλακτοκομικά και Ακμή: Υπάρχει σύνδεση;

Τα γαλακτοκομικά προκαλούν ακμή; Οι ισχυρισμοί για σχέση μεταξύ διατροφής και ακμής κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες. Ανάλογα με το τι διαβάζετε, μπορεί να πιστεύετε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι από τους χειρότερους παραβάτες.

 Ποια είναι όμως η πραγματικότητα όσον αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ακμή; Πρέπει να εγκαταλείψετε την πίτσα, τα μιλκσέικ ή τα λάτε για πιο καθαρό δέρμα; 

Γάλα και ακμή

Εάν κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν συμβάλλει στην ακμή – και αυτό εξακολουθεί να είναι ένα “αν” – είναι το γάλα. Κατά ειρωνικό τρόπο, σύμφωνα με τουλάχιστον μία μελέτη, το αποβουτυρωμένο γάλα και το γάλα με χαμηλά λιπαρά μπορεί να είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν ξέσπασμα από το πλήρες γάλα.

Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής, μπορείτε να φάτε τυρί. Η έρευνα δεν έχει βρει σχέση μεταξύ τυριού και ακμής (αν και μπορεί να θέλετε να περιορίσετε τα τυριά που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά για άλλους λόγους υγείας). Όσο για το γιαούρτι, ρίξτε το με κουτάλια. 

Το γιαούρτι που περιέχει προβιοτικά μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την ακμή μειώνοντας τη φλεγμονή στο σώμα και, ενδεχομένως, διατηρώντας υπό έλεγχο τα βακτήρια που σχετίζονται με την ακμή, σύμφωνα με γιατρούς.

 

Ώρα να σταματήσετε το γάλα;

Η απαγόρευση του γάλακτος από τη διατροφή σας δεν θα εξαλείψει οριστικά την ακμή σας επειδή δεν έχει καμία επίδραση σε υποκείμενους παράγοντες όπως η γενετική. Και σκεφτείτε τα οστά σας: χρειάζονται ασβέστιο και για πολλούς ανθρώπους, το γάλα είναι βασική διατροφική πηγή. 

Προτού εγκαταλείψετε το γάλα, μιλήστε με έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για το πώς να λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο από άλλες πηγές.

Πώς να πίνετε γάλα χωρίς να έχετε ακμή

Εάν πιστεύετε ότι το γάλα μπορεί να συμβάλλει στα ξεσπάσματα σας, μπορεί να μην είναι απαραίτητο να σταματήσετε το γάλα. Δοκιμάστε πρώτα αυτά τα μέτρα.

  • Μειώστε την κατανάλωσή σας. Σε μια μελέτη, όσο περισσότερο γάλα έπιναν οι άνθρωποι, τόσο ισχυρότερη ήταν η σύνδεση της ακμής. 
  • Αλλάξτε σε πλήρες γάλα.
  • Αγοράστε βιολογικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο από τον υπολογιστή

Her News

Κουρκουμάς: Τα οφέλη του για ένα υγιεινό και απολαυστικό καλοκαίρι

Her News

Αυτόματοι πωλητές στα φαρμακεία: Οι βασικοί λόγοι που θα τους λατρέψεις φέτος το καλοκαίρι!

HerNewskl