HerNews.gr
Health

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο από τον υπολογιστή

Έχετε ποτέ πονοκέφαλο μετά τη χρήση του υπολογιστή ή του τηλεφώνου σας; Πολλοί άνθρωποι βιώνουν πονοκεφάλους από τις οθόνες, ειδικά αν τις χρησιμοποιούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε πώς να αποτρέψετε τους πονοκεφάλους από τις οθόνες. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν επίσης να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών σας.

Προσαρμόστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας

Το ανθρώπινο μάτι δεν είναι πολύ καλό στο να αντιμετωπίζει το έντονο φως, κυρίως μάλιστα όταν συγκεντρώνεται σε μια μικρή περιοχή, όπως η οθόνη του υπολογιστή.

Όταν κοιτάτε επίμονα σε μια οθόνη για πολύ ώρα, οι μύες στα μάτια σας σφίγγουν, οδηγώντας σε πόνο και δυσφορία. Μειώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης σας, μπορείτε να μειώσετε αυτή την ένταση και να αποφύγετε τον πονοκέφαλο.

Επιπλέον, η προσαρμογή της φωτεινότητας της οθόνης σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της κόπωσης των ματιών και στη βελτίωση της συνολικής παραγωγικότητάς σας. Μπορεί να σας εκπλήξει τη διαφορά που μπορεί να κάνει.

Φορέστε γυαλιά blue light 

Ενώ οι οθόνες μπορεί να είναι μια ουσιαστική πηγή ψυχαγωγίας και πληροφοριών, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε πονοκεφάλους και κούραση των ματιών. Ένας τρόπος για να αποτρέψετε αυτά τα προβλήματα είναι να φοράτε γυαλιά blue light.

Αυτά τα ειδικά γυαλιά βοηθούν στο φιλτράρισμα του μπλε φωτός που προέρχεται από τις οθόνες. Αυτό το φως είναι υπεύθυνο για τη δυσφορία και τις ημικρανίες σε μερικούς ανθρώπους. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κούρασης των ματιών και της κόπωσης.

Είτε εργάζεστε στο γραφείο όλη την ημέρα, είτε αφιερώνετε μερικές ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο, τα γυαλιά αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν. Αποτελούν σίγουρα έναν από τους καλύτερους τρόπους για να σταματήσετε τον πονοκέφαλο που προκαλείται από τον υπολογιστή.

Κάντε συχνά διαλείμματα

Για να αποτρέψετε την καταπόνηση των ματιών και τον πονοκέφαλο, που την συνοδεύει, οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε συχνά διαλείμματα από τις οθόνες.

Κάθε 20 λεπτά, κοιτάξτε μακριά από την οθόνη σας για 20 δευτερόλεπτα για να δώσετε στα μάτια σας την ευκαιρία να ξεκουραστούν.

Επιπλέον, προσπαθήστε να τα ανοιγοκλείνετε συχνά για να διατηρείτε τα μάτια σας ενυδατωμένα. Φροντίστε να κάνετε διαλείμματα κάθε δύο ώρες για να περπατήσετε και να εστιάσετε σε κάτι άλλο για λίγο.

Το club των 5 π.μ: Λόγοι για να ξυπνάς πολύ νωρίς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υπογονιμότητα: Οι πιο συχνές αιτίες σε μια γυναίκα

Her News

Γιατί πρέπει να ξυπνάμε νωρίς

Her News b

Πώς να απαλλαγείτε από κοριούς: Ένας πλήρης οδηγός

HerNews ka