HerNews.gr
Beauty

Αντηλιακό: Σε ποια σημεία ξεχνάμε να το εφαρμόσουμε;

Αντηλιακό

Είναι σημαντικό πράγματι να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο, και συχνά ορισμένα σημεία μπορούν να παραμελούνται ενώ είναι ευάλωτα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ορισμένες περιοχές που αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία τους είναι τα μαλλιά. Τα μαλλιά μπορούν να υποστούν ζημιά από τον ήλιο, ειδικά εάν είναι χρωματισμένα ή ευαίσθητα. Η χρήση αντηλιακού για τα μαλλιά, ή το φόρεμα καπέλου, μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά από την ξηρότητα και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Άλλα δύο σημεία που παραμελούμε συχνά στην προστασία τους από τον ήλιο είναι τα αυτιά και το ντεκολτέ. Τα αυτιά μπορεί να είναι ευάλωτα στον ήλιο, και έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος στην περιοχή αυτή. Επομένως, είναι σημαντικό να τα καλύπτουμε με καπέλο ή να χρησιμοποιούμε αντηλιακό στην περιοχή αυτή. Το ντεκολτέ είναι επίσης ευαίσθητο στον ήλιο και μπορεί να τσαλακωθεί και να παρουσιάσει πρόωρες γραμμές και ρυτίδες. Εφαρμόζοντας αντηλιακό και στην περιοχή του ντεκολτέ μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

Αντηλιακό

Το κουτεμπιέ και τα δάχτυλα των ποδιών είναι δύο περιοχές που συχνά παραμελούνται όσον αφορά την προστασία τους από τον ήλιο, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επανειλημμένες εγκαύματα και ερεθισμούς.

Το κουτεμπιέ, η περιοχή γύρω από τον αστράγαλο, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, καθώς η λεπτή επιδερμίδα μπορεί να καεί εύκολα. Η χρήση αντηλιακού σε αυτήν την περιοχή είναι απαραίτητη, ειδικά αν παραμένουμε για πολλές ώρες στον ήλιο ή αν κάνουμε θαλάσσια δραστηριότητα.

Επίσης, τα δάχτυλα των ποδιών είναι μία περιοχή που συχνά ξεχνιέται, καθώς συνήθως είναι καλυμμένα από παπούτσια.

Αντηλιακή προστασία: Τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Έλενα Χριστοπούλου: Υιοθέτησε το πιο classy μανικιούρ του 2023

HerNewskl

Kate Middleton: Έκανε την πιο σικάτη αλλαγή στα μαλλιά της

HerNewskl

Ασπρόμαυρα νύχια: 5 ιδέες για να υιοθετήσετε την πιο chic επιλογή του φθινοπώρου

HerNewskl