HerNews.gr
Διεθνή

Κέβιν Σπέισι: Κρίθηκε αθώος στη δίκη για σεξουαλική επίθεση – Ξέσπασε σε κλάματα

Εκδόθηκε ετυμηγορία στη δίκη σεξουαλικής επίθεσης που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά του Κέβιν Σπέισι.

Την Τετάρτη 26/7, ο Κέβιν Σπέισι κρίθηκε αθώος για εννέα κατηγορίες φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης στο δικαστήριο Southwark του Λονδίνου. Άλλες αρχικές κατηγορίες διαγράφηκαν, σύμφωνα με το BBC News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σπέισι — ο οποίος έκλεισε σήμερα τα 64 — έκλαψε καθώς οι ετυμηγορίες διαβάζονταν μετά από πάνω από 12 ώρες συζητήσεων από την κριτική επιτροπή.Δίκη του Κέβιν Σπέισι

Ο Σπέισι πέρασε τον τελευταίο μήνα στη δίκη για τις κατηγορίες της φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της φερόμενης χειραγώγησης και του εξαναγκασμού σε τέσσερις άνδρες στο Λονδίνο μεταξύ 2001 και 2013. Αντιμετώπισε αρχικά 12 κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Ο Σπέισι αρνήθηκε κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς πριν από τη δίκη και δήλωσε αθώος και για τις 12 κατηγορίες εναντίον του. «Αν και είμαι απογοητευμένος με την απόφαση [της Εισαγγελίας του Στέμματος] να προχωρήσω, θα εμφανιστώ οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξουν την αθωότητά μου», είπε ο Σπέισι στο “Good Morning America” όταν ανακοινώθηκαν δημόσια οι κατηγορίες. 

Η δίκη ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου. Στις 13 Ιουλίου, ο Σπέισι πήγε στο κουτί του μάρτυρα για πρώτη φορά και είπε ότι «τσακίστηκε» από τους ισχυρισμούς που έκανε ένας από τους καταγγέλλοντες. «Ποτέ δεν πίστευα ότι το [όνομα ανθρώπου] που ήξερα 20 χρόνια αργότερα θα με μαχαιρώσει πισώπλατα», είπε.

Ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε σε μια περίπτωση ότι ο Σπέισι άρπαξε τον καβάλο του τόσο δυνατά ενώ τον οδηγούσε σε ένα πάρτι της βιομηχανίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000 που κόντεψε να βγει από το δρόμο, σύμφωνα με το BBC  News.Δίκη του Κέβιν ΣπέισιΩστόσο, αρνούμενος ότι συνέβη ποτέ το περιστατικό, ο Σπέισι είπε ότι «δεν ήταν σε αποστολή αυτοκτονίας» κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού, σύμφωνα με το BBC News. Αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στον καταγγέλλοντα και είπε στους ενόρκους ότι το να τον αγγίξω ήταν «στο μυαλό μου ρομαντικό».

Τα φερόμενα θύματα περιέγραψαν τον Σπέισι ως «ολισθηρό», «αηδιαστικό» και «κακό σεξουαλικό αρπακτικό».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη δίκη του Σπέισι για φερόμενη σεξουαλική επίθεση. Ο ηθοποιός αντιμετώπισε πολιτική αγωγή σε δικαστήριο των ΗΠΑ όταν κατηγορήθηκε για κακοποίηση του ηθοποιού Άντονι Ραπ το 1986.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μεξικό: Θανατηφόρο gender reveal party – Το αεροπλάνο που θα αποκάλυπτε το φύλο συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος

HerNews ka

Britney Spears: Η μητέρα της αρνείται ότι πέταξε τα προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας

HerNews ka

Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Αποκάλυψε σε ποιο μέρος έκανε σεξ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Her News b