HerNews.gr
Pets

Πώς βοηθάει η βόλτα με τον σκύλο την υγεία μας

Η βόλτα με τον σκύλο σας είναι καλή τόσο για την υγεία σας, όσο και για την υγεία του σκύλου σας και μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική. Το να έχετε σκύλο είναι από μόνο του υγιές για διάφορους λόγους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και καλό, από το να γυρνάτε στο σπίτι και να σας υποδέχεται ο τετράποδος φίλο σας, κουνώντας την ουρά του.

Εάν θέλετε να μάθετε λίγα περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε τη λίστα μας με όλα τα οφέλη που έχει η βόλτα με τον σκύλο σας για την υγεία σας.

Καρδιαγγειακή υγεία

Η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων, ιδιαίτερα η ιδιοκτησία σκύλων, πιθανώς σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με έρευνα. Αυτό περιλαμβάνει χαμηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, μια κύρια αιτία αναπηρίας εγκεφαλικής βλάβης.

Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης

Πολλές είναι και οι έρευνες που έχουν δείξει ότι το χάιδεμα ενός σκύλου για μόλις 15 λεπτά μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά 10%. Μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι πήγαιναν καθημερινά βόλτα με το σκυλάκι τους είχαν σημαντικά χαμηλότερη συστολική αρτηριακή πίεση από ό,τι οι μη ιδιοκτήτες κατοικίδιων, παρά το παρόμοιο δείκτη μάζας σώματος. Σε μια άλλη μελέτη με παντρεμένα ζευγάρια, τόσο η συστολική, όσο και η διαστολική αρτηριακή πίεση ήταν σημαντικά χαμηλότερη στους συμμετέχοντες με κατοικίδιο από ό,τι σε εκείνους που δεν είχαν κατοικίδιο.

Πιο δυνατά οστά

Τα οστά, όπως και οι μύες, ανταποκρίνονται στην άσκηση που φέρει βάρος δυναμώνοντας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε άτομα άνω των πενήντα ετών, όταν η οστική μάζα αρχίζει να μειώνεται. Οπότε όσο πιο συχνά πάτε βόλτα με τον σκύλο σας, τόσο πιο δυνατά οστά αποκτάτε.

Μειώνεται το στρες

Έρευνες έχουν δείξει ότι το να είστε κοντά σε έναν σκύλο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες. Ξέρετε και τι άλλο αποδεδειγμένα ανακουφίζει από το στρες; Η σωματική δραστηριότητα βοηθάει πραγματικά. Όταν συνδυάζετε αυτά τα δύο πράγματα πηγαίνοντας βόλτα με τον σκύλο σας, έχετε ένα φάρμακο διπλής ισχύος για το άγχος.

Γιατί είναι επικίνδυνο να αφήνεις τον σκύλο σου στο αυτοκίνητο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος: Τι είναι το dog agility και πώς μπορεί να ωφελήσει το τετράποδό μας;

HerNews ka

Πώς να στηρίξετε το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια των αστραπών

HerNews ka

Μάνος Σπάθαρος: Η εκπαίδευση σκύλων θέλει σωστό τρόπο

Her News