HerNews.gr
Social News

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους του “Barbie Foot Challenge” – «Κρατήστε τη μόδα στους αστέρες του κινηματογράφου»

Η νέα ταινία «Barbie» έχει κατακλύσει το Διαδίκτυο, εμπνέοντας τον πολιτισμό και τη μόδα, που ονομάστηκε «Barbiecore» και συνέβαλλε ακόμη και στην  έλλειψη ροζ χρώματος.

Αλλά μια σκηνή, συγκεκριμένα, έχει γίνει διαβόητη, με τους ανθρώπους να έχουν εμμονή με αυτήν από τότε που κυκλοφόρησε το τρέιλερ: η εικονική πλέον σκηνή με τα “μπαλαρινέ” πόδια της Margot Robbie .

Το πλάνο δείχνει τα πόδια της 33χρονης ηθοποιού να περπατά σε έναν λαμπερό ροζ διάδρομο με λαμπερά, γούνινα ψηλοτάκουνα, από τα οποία γλιστράει και πατάει στο έδαφος, σηκώνοντας στις άκρες των ποδιών της ενώ τα τακούνια της παραμένουν στον αέρα – μια ωδή στον τρόπο που είναι σχεδιασμένα τα πόδια της κούκλας Mattel.
@village_gr Barbie 🍭 Πρεμιέρα σήμερα στα Village Cinemas 🎬🍿 #VillageCinemas #villagegr #fypシ #movietok #fyp #foryou #Barbie #barbiemovie ♬ original sound – Village Cinemas

Η σκηνοθέτις Γκρέτα Γκέργουιγκ αρνήθηκε συγκεκριμένα να κάνει CGI τη σκηνή του ποδιού (εικόνες που έχουν παραχθεί από υπολογιστή), λέγοντας ότι θα ήταν «εφιάλτης».

“Όλοι είπαν, “Θα κάνεις CGI σε όλα τα πόδια;” Και σκέφτηκα, «Θεέ μου, όχι! Αυτό είναι τρομακτικό! Αυτό είναι ένας εφιάλτης». Επίσης, η Margot έχει τα πιο ωραία πόδια. Έχει αυτά τα όμορφα πόδια χορεύτριας. Θα έπρεπε απλώς να το κάνει», είπε η Gerwig, 39 ετών, στους παρουσιαστές  του  αυστραλιανού talk show «The Project».

Οι άνθρωποι στο TikTok ανέβασαν την έκπληξή τους από τη σκηνή στο επόμενο επίπεδο, αναδημιουργώντας την για αυτό που ονομάζεται «Barbie Foot Challenge».

Τα hashtags # BarbieFeet  και #BarbieFeetChallenge έχουν συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 80 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα και το ενδιαφέρον αναζήτησης για το “Barbie Foot Challenge” αυξήθηκε κατά 2.950% στη διάρκεια μιας εβδομάδας, ανέφερε το Foot , Ankle & Leg Vein Center.

@sophiawebster Hey Barbie 🎀🌸💖 this Barbie only wears butterfly shoes 🦋 #butterfly #barbie #heybarbie #hibarbie #barbiemovie #barbiefeet #barbieshoes #barbiedoll #dollshoes #dollfeetchallenge #barbieoutfit ♬ original sound – Argo

Η δημιουργός της τάσης, η TikToker Shanna Scribner, δημοσίευσε το πρώτο βίντεο – το οποίο έχει πάνω από 192.900 προβολές – λέγοντας ότι το τρέιλερ την ενέπνευσε να δημιουργήσει μια νέα πρόκληση.

Ακόμη και η Chrissy Teigen συμμετείχε στην τάση, βγαίνοντας από τις ροζ γόβες της και αναδημιουργώντας τη θέση των ποδιών και των ποδιών της κούκλας Mattel.
@taytayballet #barbiechallenge but make it Ballerina Barbie! #ballerinabarbie Your turn! Tag me & hashtag if you try! (I’ll share on IG) 🩰💕🩰💕🩰💕🩰💕🩰🩰💕🩰 @BLOCH Dance @barbie #barbiemovie #barbie #pointeshoes #balletfeet ♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] [Instrumental] – Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Ωστόσο, το τεράστιο ενδιαφέρον για την τάση έχει προβληματίσει τους ποδολόγους.

«Παρόλο που το Barbie Arch κάνει τα πόδια μιας γυναίκας να φαίνονται πιο μακριά και τονωτικά, δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Εάν κάποιος επιχειρήσει τη στάση μία ή δύο φορές, πιθανότατα θα είναι εντάξει και θα δημιουργήσει ένα υπέροχο βίντεο TikTok», είπε στο The Dr. Δημοσίευση μέσω email.

«Ωστόσο, εάν επιχειρήσετε τη στάση και τον βηματισμό για μεγάλες περιόδους, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι. Ο αστράγαλος είναι ασταθής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαστρέμματα συνδέσμων και τραυματισμούς, που παρατηρούνται συνήθως με τη χρήση ψηλών τακουνιών».

Ο Δρ Schoenhaus πρόσθεσε ότι η ψηλά τοξωτή θέση του ποδιού της Barbie μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μυών και σπονδυλικής στήλης, καθώς καταπονεί το κάτω μέρος της πλάτης — και μπορεί επίσης να βλάψει τις πλάκες ανάπτυξης, μια προειδοποίηση για τα νεότερα κορίτσια που εξακολουθούν να μεγαλώνουν.Podiatrists warn about dangers of 'Barbie Foot Challenge'

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η στάση του ποδιού μοιάζει με το να φοράς απλά ψηλά τακούνια, αλλά ο Schoenhaus επισημαίνει ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: η υποστήριξη.

Το πόδι μπορεί να είναι στην ίδια θέση τόσο όταν φοράτε τακούνια όσο και όταν στέκεστε στην καμάρα Barbie, αλλά οι φτέρνες προσθέτουν στήριξη στη φτέρνα και στο πίσω μέρος του ποδιού ενώ το πόδι Barbie δεν έχει καθόλου υποστήριξη, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στο σώμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λάουρα Νάργες: Ερωτευμένη με τον Χρήστο Σαντιγκάι

Her News

Γιώργος Σαμπάνης: Θετικός στον κορονοϊό – Αναβάλλεται η πρεμιέρα του

Her News b

Τζούλια Νόβα: Απολογείται για τη χειρονομία – «Εν βρασμώ ανέβασα μια φωτογραφία, εκφράζοντας παράπονο για τον ρατσισμό»

Her News