HerNews.gr
Beauty

Τα οφέλη που έχει το ξηρό λάδι για το δέρμα

Ο όρος ξηρό λάδι στην πραγματικότητα αναφέρεται στην αίσθηση που αφήνει το λάδι στο δέρμα σας μόλις το εφαρμόσετε. Ένα ξηρό λάδι λοιπόν είναι αυτό που απορροφάται από το δέρμα και δεν αφήνει κανένα λιπαρό υπόλειμμα.

Το αντίθετο από ένα ξηρό λάδι είναι ένα λάδι, το οποίο το αισθάνεστε πιο βαρύ και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απορροφηθεί.

Ποια είναι τα οφέλη που έχει το ξηρό λάδι για το δέρμα;

Ένα ξηρό λάδι ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και κλειδώνει την ενυδάτωση. Επίσης, έχει ελαφριά σύνθεση κι απορροφάται γρήγορα. Είναι μια ιδανική επιλογή αν έχετε λιπαρό δέρμα ή με τάση ακμής. Το λάδι αυτό βοηθάει την επιδερμίδα να μένει απαλή. Είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό και σίγουρα λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμούς.

Δύο από τα πιο γνωστά ξηρά έλαια για το δέρμα είναι το αβοκάντο και το ηλιέλαιο. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλους τους τύπους δέρματος. 

Κάθε ξηρό λάδι μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ποικίλη λίστα αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών. Όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, στη διαχείριση του οξειδωτικού στρες και στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV και τη ρύπανση. 

Για παράδειγμα το ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη E και το αβοκάντο περιέχει περιέχει βιταμίνες A, C, E, K, B και φυλλικό οξύ.

Τα ξηρά έλαια επίσης έχουν λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού σας. Για παράδειγμα περιέχουν λινολεϊκό οξύ, το οποίο, σύμφωνα με έρευνα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ακεραιότητας του φραγμού του δέρματος. Μάλιστα, μια άλλη μελέτη έδειξε ότι το ηλιέλαιο ενυδατώνει αποτελεσματικά το δέρμα περισσότερο από το ελαιόλαδο.

Για να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα σας θα έχει τα μέγιστα οφέλη, μπορείτε να εφαρμόσετε ξηρό λάδι αμέσως μετά το ντους. Όταν αυτά τα έλαια εφαρμόζονται σε καθαρό δέρμα, βοηθούν να κλειδώσει η υγρασία και δίνουν ένα λείο φινίρισμα στο δέρμα σας χωρίς να το κάνουν να φαίνεται ή να αισθάνεται λιπαρό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα πόδια σας, στα νύχια και στα χέρια σας.

Κρέμα BB: Αυτή που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο top trend ιδέες για νύχια τον Μάιο – Από κοραλί μέχρι κλασικά nude

HerNews ka

Αντηλιακό: Ο σωστός τρόπος για να το τοποθετείτε σωστά

HerNewskl

Haircut | 3 ιδέες για τα πιο εύκολα και γρήγορα haircuts

HerNewskl