HerNews.gr
Beauty

Τρόποι για να αντιμετωπίσεις τον ερεθισμό μετά το ξύρισμα

Το ξύρισμα είναι αναμφίβολα η καλύτερη εναλλακτική για να αφαιρέσετε τυχόν ανεπιθύμητες τρίχες, αν δεν είστε λάτρης της αποτρίχωσης με κερί. Όμως, υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποια στιγμή να προκληθεί ερεθισμός από το ξυραφάκι σας.

Εδώ λοιπόν μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μελλοντικούς ερεθισμούς που μπορούν να δημιουργηθούν μετά το ξύρισμα.

1. Κρύα κομπρέσα

Ένας γρήγορος κι αποτελεσματικός για να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του ξυρίσματος είναι η χρήση μιας κρύας κομπρέσας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε μια παγοκύστη σε μια λεπτή πετσέτα και να την τοποθετήσετε στην πληγείσα περιοχή. Σίγουρα θα ανακουφιστείτε άμεσα από το αίσθημα καύσου και θα μειώσετε τη φλεγμονή. Θα βοηθήσει επίσης στη μείωση της ερυθρότητας. 

2. Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα όχι μόνο θα καταπραΰνει τον ερεθισμό μετά το ξύρισμα, αλλά θα σας δροσίσει και θα σας ανακουφίσει άμεσα από οποιοδήποτε κάψιμο ή φαγούρα. Η αλόη βέρα λειτουργεί επίσης ως ενυδατική κρέμα, έτσι θα κρατήσει το δέρμα σας ωραίο και απαλό. Παράλληλα επιταχύνει και τη διαδικασία επούλωσης. Πάρτε λίγο καταπραϋντικό τζελ αλόης βέρα, τρίψτε το απαλά στο δέρμα σας κι αφήστε το να στεγνώσει μόνο του πριν ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Κάντε το αυτό δύο ή τρεις φορές την ημέρα και το δέρμα σας θα επανέλθει στην κανονική του κατάσταση σε χρόνο μηδέν.

3. Μηλόξυδο

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από το εξάνθημα του ξυρίσματος γρήγορα, το μηλόξυδο είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες, το οποίο βοηθά στη μείωση του κνησμού. Απλώς βάλτε λίγο μηλόξυδο σε ένα βαμβάκι και ακουμπήστε το στο εξάνθημα. Μετά αφήστε το να στεγνώσει μόνο του, πριν ξεπλύνετε με νερό. Επαναλάβετε αυτό δύο ή τρεις φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί η αίσθηση καψίματος. 

Βέβαια ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους ερεθισμούς είναι να τους αποτρέψετε. Οπότε πρέπει να έχετε ένα καλό ξυράφι, το οποίο θα αλλάζετε τακτικά. Επιλέξτε κάποιο με τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις λεπίδες για το ξύρισμα.

Tips για μια ολοκληρωμένη περιποίηση χειλιών

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Barbie ponytail: H επιρροή της Barbie δεν φεύγει ούτε το φθινόπωρο

HerNewskl

Ασπρόμαυρα νύχια: 5 ιδέες για να υιοθετήσετε την πιο chic επιλογή του φθινοπώρου

HerNewskl

Olivia Wilde: Απέδειξε πως το διάφανο look θα φορεθεί πολύ!

HerNewskl