HerNews.gr
Beauty

Tips για μια ολοκληρωμένη περιποίηση χειλιών

Το δέρμα στα χείλη σας είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο, για αυτό είναι απαραίτητη μια ολοκληρωμένη περιποίηση χειλιών. Τα χείλη σας έχουν μόνο ένα λεπτό στρώμα για να προστατεύονται από εξωτερικούς ερεθισμούς. Τα προϊόντα για την περιποίηση χειλιών διατηρούν την υγιή κατάσταση του δέρματός σας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα επίπεδα υγρασίας να διατηρούνται σωστά, όλο τον χρόνο. Κι είναι εξίσου απαραίτητο το να προστατεύετε τα χείλη σας από εξωτερικές επιδράσεις όπως το κρύο, ο αέρας και η υπεριώδης ακτινοβολία. Για να προστατεύσετε τα χείλη σας, θα πρέπει να τα φροντίζετε όλη την ημέρα, όχι μόνο όταν φεύγετε από το σπίτι. Ο χειμώνας, ειδικότερα, μπορεί να είναι πολύ σκληρός για τα χείλη σας, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν γρήγορα. Το ίδιο ισχύει και το καλοκαίρι όταν βρίσκεστε σε κλιματιζόμενο περιβάλλον.

Tips για τη φροντίδα των χειλιών

Τα χείλη που φροντίζετε τακτικά θα παραμείνουν πιο απαλά. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση στα χείλη σας με ένα φυσικό scrub ζάχαρης, μια φορά την εβδομάδα. Επίσης μην ξεχνάτε καθημερινά να εφαρμόζετε ένα λιποζάν, αρκετές φορές την ημέρα.

Εάν τα χείλη σας στεγνώσουν και σκάσουν, είναι σημαντικό να ενεργήσετε αμέσως. Η καλύτερη λύση είναι ένα προϊόν που μπορεί να ανακουφίσει την ξηρότητα και να βοηθήσει στην επανόρθωση των χειλιών καθώς και στην υποστήριξη της διαδικασίας επούλωσης.

Μπορούν τα χείλη να καούν από τον ήλιο;

Η φυσική χρωστική ουσία του δέρματος βοηθά το δέρμα να φιλτράρει τις επικίνδυνες ακτίνες UV στο ηλιακό φως. Δυστυχώς το δέρμα των χειλιών δεν περιέχει σχεδόν καθόλου μελανίνη. Έτσι σε άμεση έκθεση σε ηλιοφάνεια, τα χείλη πρέπει πάντα να προστατεύονται με ένα αντηλιακό προϊόν που έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15.

Συνιστούμε υψηλότερο δείκτη προστασίας αν βρίσκεστε στην παραλία ή στο βουνό, ειδικά όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες. Και μην ξεχνάτε: η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει τα χείλη σας ακόμα κι αν έχει συννεφιά. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αποκτήστε υγιή και όμορφα νύχια: Οδηγός για την αντιμετώπιση των παρανυχιδών

HerNews ka

Πώς ο καιρός μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας

Her News

Kate Moss: O προσωπικός της hairstylist αποκάλυψε την καθημερινή hair routine της!  

HerNewskl