HerNews.gr
Health

Τα αιθέρια έλαια κάνουν καλό στην υγεία και στην ευεξία μας

Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστό από καιρό ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και να αυξήσουν τη λίμπιντο σας. Επίσης μπορούν να έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. 

Έχετε μυρίσει ποτέ ένα άρωμα εσπεριδοειδών κι αισθανθήκατε ανεβασμένη κι ενθουσιασμένη; Ίσως έχετε μυρίσει γιασεμί και νιώσατε ότι βρίσκεστε σε ρομαντική διάθεση. Ή πιάσατε μια μυρωδιά λεβάντας και νιώσατε υπνηλία; Εάν κάποιο από αυτά ισχύει, τότε σίγουρα έχετε βιώσει τα οφέλη της αρωματοθεραπείας.  

Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αιθέρια έλαια και τη σημασία τους για την υγεία και την ευεξία σας.

Τα αιθέρια έλαια για την πρόληψη ασθενειών

Θέλετε να προλάβετε ένα κρύωμα; Τότε, τα αιθέρια έλαια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τις δυσάρεστες ασθένειες από το να μολύνουν εσάς και την οικογένειά σας. Έχουν ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες κι όταν το άρωμά τους απελευθερώνεται στον αέρα,  τότε μπορούν να εξουδετερώσουν βακτήρια κι ιούς.

Μπορούν επίσης να ενισχύσουν το φυσικό ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μερικά από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και την πρόληψη ασθενειών περιλαμβάνουν το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το γκρέιπφρουτ, το έλαιο δέντρου τσαγιού, το λεμόνι και το θυμάρι.

Κρατήστε μακριά τα έντομα και τα ζωύφια

Η χρήση ενός διαχυτή αρωμάτων στο σπίτι σας μπορεί να είναι πραγματική βοήθεια όταν πρόκειται να κρατήσετε μακριά τα έντομα και τα ζωύφια! Εάν θέλετε να εμποδίσετε τα κουνούπια, τους σκώρους, τις μύγες και τις αράχνες, δοκιμάστε να βάλετε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα έλαια στον διαχυτήρα αρώματος σας: citronella, ευκάλυπτο, λεβάντα, δεντρολίβανο και μέντα.

Βελτιώστε τη διάθεσή σας

Ένας διαχυτής αρωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τη διάθεση σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια πιο χαρούμενη ψυχική κατάσταση όταν είστε λυπημένες.

Με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια θα δημιουργήσετε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, ρομαντισμό ή θα βελτιώσετε την ενέργειά σας. Για πιο χαρούμενη διάθεση κι ευεξία, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα αιθέρια έλαια στον διαχυτή σας: γιασεμί, τριαντάφυλλο, πεύκο, σανταλόξυλο, βανίλια και γλυκό πορτοκάλι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έρευνα: Τι κίνδυνος υπάρχει αν κοιμόμαστε με αναμμένα φώτα τη νύχτα

Her News

Το άγχος για το τι τρώτε αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χωνεύετε

Her News

Η αλήθεια για τη ζάχαρη πριν τον ύπνο

Her News