HerNews.gr
Beauty

Οι πιο συχνοί λόγοι που τα μαλλιά σπάνε εύκολα

Όταν τα μαλλιά σπάνε εύκολα είναι λογικό να βρίσκεις πολλές τρίχες στο ντους κάθε φορά που λούζεσαι ή όταν χτενίζεσαι. Για να το αντιμετωπίσεις πρέπει να βρεις και τον λόγο που συμβαίνει.

Μήπως χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν ή ισιώνεις συνέχεια τα μαλλιά σου; Μπορεί πραγματικά το σπάσιμο της τρίχας να οφείλεται στο γεγονός ότι κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;

Χρησιμοποιείτε πάρα πολύ λάδι στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Όταν λαδώνετε τα μαλλιά σας, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πολλά βαριά λάδια μαλλιών στη μέση και στις άκρες. Όταν το κάνετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε διπλάσια ποσότητα σαμπουάν για να απαλλαγείτε από το λάδι, το οποίο στεγνώνει περαιτέρω τα μαλλιά.

Λούζετε τα μαλλιά σας από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες

Μην τρίβετε τα μαλλιά σας, ενώ λούζεστε. Αυτό καταστρέφει τα πετσάκια μακροπρόθεσμα κι αφαιρεί τη λάμψη των μαλλιών σας. Το σαμπουάν προορίζεται μόνο για το τριχωτό της κεφαλής σας, εκτός αν το μπουκάλι μιλάει συγκεκριμένα για τα μήκη. Πρέπει να περάσετε τον αφρό μόνο από τη μέση και τις άκρες κι αυτό είναι αρκετό για να καθαρίσετε τα μαλλιά.

Εξακολουθείτε να παραλείπετε το conditioner 

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται να χρησιμοποιήσουν ένα conditioner, επειδή πιστεύουν ότι κάνει τα μαλλιά να σπάνε. Η αλήθεια είναι ότι ένα conditioner κλείνει τα πετσάκια και μαλακώνει τα μαλλιά. Δεν μπορεί ποτέ να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας. Πρέπει να χρησιμοποιείται μακριά από το τριχωτό της κεφαλής και πρέπει να ξεπλένεται εντελώς από τα μαλλιά.

Το πρόβλημα με τα βρεγμένα μαλλιά 

Τα μαλλιά σας είναι πιο ευαίσθητα στο στάδιο που είναι βρεγμένα και το δέσιμο μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας. Επίσης όταν χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά σας, στην ουσία δεν θα απαλλαχθείτε από τους κόμπους. Εάν τα μαλλιά σας μπερδεύονται πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από αποτελεσματικά σπρέι που ξεμπερδεύουν.

Τέλος, το πιστολάκι και γενικά όσα εργαλεία έχουν θερμότητα προκαλούν μεγάλη ζημιά στα μαλλιά. Η αφυδάτωση και το σπάσιμο της τρίχας είναι από τα πιο συχνά. 

Προϊόντα για τα μαλλιά που καταπολεμούν το φριζάρισμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Χριστίνα Μπόμπα: Υιοθέτησε το τέλειο beach look και ανυπομονούμε να το αντιγράψουμε!

HerNewskl

Gigi Hadid: Πώς απέκτησε το υπέροχο glass skin effect;

HerNewskl

Ένας χρήσιμος οδηγός για τη χρήση του Gua Sha

Her News