HerNews.gr
Σχέσεις

Πώς να επιβιώσετε σε μια σχέση μεγάλης απόστασης και να την κάνετε να λειτουργήσει

Εάν έχετε βρει κάποιον με τον οποίο συνδέεστε, πιθανότατα δεν θέλετε να αφήσετε την ευκαιρία να σας προσπεράσει απλώς και μόνο επειδή εσείς οι δύο δεν ζείτε στο ίδιο μέρος.

 Μπορείτε ακόμα να έχετε μια υγιή, ικανοποιητική σχέση με κάποιον ακόμα κι αν βλέπετε ο ένας τον άλλον μόνο μερικές φορές το μήνα (ή ακόμα και ένα χρόνο). 

Ωστόσο, το να είσαι σε μια σχέση από απόσταση απαιτεί δουλειά και πρέπει να λάβετε μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας αισθάνεστε συνδεδεμένοι μεταξύ σας ενώ δεν είστε σωματικά μαζί. 

Η συναισθηματική σύνδεση και η υποστήριξη είναι τόσο σημαντικές σε μια σχέση από απόσταση. Το να διατηρούμε επαφή και να εμπλέκουμε ο ένας τον άλλον σε καθημερινά συναισθήματα και καταστάσεις είναι ισχυρό για να διατηρήσουμε την αίσθηση της οικειότητας.

Συμβουλές για την επιβίωση μιας σχέσης απόστασης

Σήκωσε το τηλέφωνο

Είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση εξ αποστάσεως να παραμείνετε συνδεδεμένοι. Το να μιλάτε στο τηλέφωνο και το FaceTiming είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε συνδεδεμένοι, επειδή πολλά μπορούν να χαθούν στη μετάφραση μέσω κειμένου. Μπορεί να είναι εύκολο να περάσεις την πολυάσχολη μέρα βασιζόμενος σε μηνύματα και χωρίς να σηκώσεις το τηλέφωνο, αλλά μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε συζητήσεις σε βάθος, όπου μπορείτε να ακούσετε ο ένας τις φωνές του άλλου ή να δείτε ο ένας τα πρόσωπα του άλλου. 

Μιλήστε το πρωί και το βράδυ

Το να κάνετε check-in το πρωί και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο είναι επίσης πολύ σημαντικό. Με αυτόν τον τρόπο νιώθετε ότι έχετε συνδεθεί στην αρχή και στο τέλος της ημέρας σας.  Σε μια σχέση εξ αποστάσεως, τα πρωινά και τα βράδια μπορεί επίσης να είναι οι ώρες της ημέρας που αισθάνεστε πιο μόνοι, γιατί τότε θα ήσασταν κανονικά μόνοι μαζί. Έχοντας αυτή τη συναισθηματική υποστήριξη δείχνει επίσης πραγματικά τη δύναμη της σχέσης.

Συναντηθείτε προσωπικά τακτικά

Είναι σημαντικό να βλέπουμε ο ένας τον άλλον όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανάλογα με την απόσταση μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό. Στόχος είναι να βλέπουμε ο ένας τον άλλον προσωπικά τουλάχιστον κάθε τρίμηνο. Ακόμα καλύτερο είναι -αν μπορείτε να το κάνετε- να βλέπετε ο ένας τον άλλον κάθε μήνα. 

Να έχετε πάντα προγραμματισμένη την επόμενη συνάντησή σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πάντα την επόμενη φορά που θα δείτε ο ένας τον άλλον από κοντά. Αν έχετε μια ακριβή ημερομηνία που θα ξέρετε ότι θα ξαναδείτε ο ένας τον άλλον, σημαίνει ότι και οι δύο έχετε πάντα κάτι να περιμένετε. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μπορείς να ξέρεις ακριβώς πόσο καιρό έχεις να τα καταφέρεις μέχρι την επόμενη συνάντηση. 

Επισκεφθείτε ο ένας τον άλλον στα μέρη όπου ζείτε

Όταν είστε σε μια σχέση εξ αποστάσεως, μπορεί να είναι δελεαστικό να σχεδιάζετε διασκεδαστικά, συναρπαστικά ταξίδια για να δείτε ο ένας τον άλλον. Ή μπορεί να αισθάνεστε πρακτικό να συναντάτε ο ένας τον άλλον στη μέση των δύο τόπων όπου ζείτε. Αλλά φροντίστε να επισκέπτεστε ο ένας τον άλλον όπου ζείτε επίσης. Το να κάνετε ταξίδια για να βρεθείτε στις τοποθεσίες που ζείτε είναι σημαντικό, ώστε κάθε άτομο να μπορεί να δει πώς λειτουργεί η καθημερινότητα του ενός και του άλλου.

Ρωτήστε ο ένας για τα συναισθήματα του άλλου

Δείξτε τη φροντίδα και την ανησυχία σας και την προθυμία σας να είστε εκεί σε όλο αυτό. Κάντε ερωτήσεις όπως: Πώς μπορώ να σε υποστηρίξω; Τι είναι αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο από εμένα αυτή τη στιγμή; Πως αισθάνεσαι; Αυτές οι ερωτήσεις επιτρέπουν στο άτομο που αισθάνεται αποκομμένο να σκεφτεί και να μοιραστεί αυτό που πραγματικά βρίσκεται στην καρδιά αυτού που αισθάνεται και σκέφτεται. Γιατί το άτομο που το ρωτά δείχνει προσοχή και του δίνει σαφήνεια για το τι χρειάζεται περισσότερο για να επιστρέψει στη σύνδεση και την αγάπη.

Να είστε προετοιμασμένοι να προγραμματίσετε επισκέψεις έκτακτης ανάγκης

Εάν ένας σύντροφος αισθάνεται αποκομμένος ή μόνος , μπορεί να είναι σημαντικό να προγραμματίσετε μια επίσκεψη για να τον δείτε. Αν ένα άτομο αισθάνεται αποκομμένο, τότε είναι καιρός να βρείτε το συντομότερο δυνατόν. 

Έκπληξη ο ένας τον άλλον με δώρα

Όταν δεν είστε μαζί σωματικά, είναι σημαντικό να δείχνετε την στοργή σας με δημιουργικούς τρόπους, Αν ξέρεις ότι θα της αρέσουν τα λουλούδια, να της παραδώσουν λουλούδια, Αν ξέρετε ότι πεινάει τότε παραδώστε τους φαγητό σαν να ήσασταν εκεί και να τους φροντίζετε.

Μην φοβάστε το σεξ

Αν και το sexting μπορεί να φαίνεται σαν κάτι που κάνουν μόνο τα νέα ζευγάρια, αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τη σπίθα αναμμένη. Το να κρατάς τον ρομαντισμό ζωντανό είναι επίσης το sexting.  Είναι σημαντικό να βρεις χρόνο που λειτουργεί καλύτερα και για τους δυο σας για να εμπλακείτε σε αυτές τις δραστηριότητες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“Ο σύντροφός μου βαριέται την σχέση μας” – Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

Σημάδια ότι έχεις μια τοξική σχέση

Her News

Comfort zone: Σημάδια ότι νιώθετε πολύ άνετα στη σχέση σας

Her News