HerNews.gr
Σχέσεις

Σημάδια ότι έχεις μια τοξική σχέση

Μπορεί να είναι δύσκολο κάποιες φορές να γνωρίζεις αν έχεις μια τοξική σχέση. Συχνά, μπορεί να αισθάνεσαι περίεργα, αλλά πάντα υπάρχουν μερικά σημάδια, που θα σε προειδοποιήσουν.

Απλώς πρέπει να ξέρεις τι να αναζητάς και να μπορείς να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι, στην πραγματική τους διάσταση. Η αναγνώριση ότι η σχέση είναι ανθυγιεινή και τοξική είναι το πρώτο βήμα. 

Αν εντοπίσεις κάποια από τα κοινά σημάδια τοξικής συμπεριφοράς, θα πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσεις με τον σύντροφό σου για το πώς νιώθεις.

Αν ρίξει τις ευθύνες πάνω σου, επειδή μπορεί να είναι μια δύσκολη συζήτηση, θα χρειαστεί να βάλεις κάποια ξεκάθαρα όρια και να αποφασίσεις αν θέλεις πια αυτό το άτομο στη ζωή σου.

Δες ποια είναι τα σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση.

1. Ο σύντροφός σου είναι επικριτικός

Αν ο σύντροφός σου σε κρίνει συνέχεια για τα ρούχα σου, το μουσικό σου γούστο, τα μαλλιά σου, το μακιγιάζ σου είναι ένα σημάδι ότι απλά δεν σε θέλει για αυτό που είσαι. Αυτό βέβαια στην πραγματικότητα είναι σημάδι δικιάς του ανασφάλειας. Απλά το βγάζει σε εσένα, επειδή έτσι νιώθει πιο ισχυρός και ανώτερος. 

2. Κουτσομπολεύει πολύ

Ένα σημάδι ότι είσαι σε τοξική σχέση είναι όταν ο σύντροφός σου κουτσομπολεύει συνεχώς όλους τους άλλους σε σένα. Αυτό μάλιστα είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό ενός χειριστικού ανθρώπου, που σε παρασύρει διακριτικά στον «ιστό της τοξικότητάς» του και γίνεται μια σχέση που βασίζεται στον φόβο κι όχι στην αγάπη και την καλοσύνη.

3. Είναι συχνά θυμωμένος

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που πολλοί από εμάς βιώνουμε κατά καιρούς. Ωστόσο, ένας σύντροφος που είναι θυμωμένος όλη την ώρα μπορεί να εξαντλήσει εντελώς την ενέργεια σου. Ίσως αισθάνεσαι πως κάθε σου συμπεριφορά ή λέξη μπορεί να τον θυμώσει, με αποτέλεσμα να μην είσαι ο εαυτός σου. Μπορεί επίσης να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλή ως σύντροφος.

Πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέση από απόσταση: Πώς θα κρατήσετε τη φλόγα αναμμένη

Her News

Πρώτο ραντεβού: Τι να μην κάνεις!

Her News

Τα σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα πως σου κάνει love bombing!

HerNewskl