HerNews.gr
Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Σοκάρουν τα βίντεο με τους χούλιγκαν – Η στιγμή που χτυπάνε με ρόπαλο τον 29χρονο Μιχάλη

Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρνουν στο φως τα νέα αποκαλυπτικά βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα.

Νέα σοκαριστικά και αποκαλυπτικά βίντεο δείχνουν όσα συνέβησαν την μοιραία νύχτα που ο 29χρονος αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης δέχτηκε την δολοφονική μαχαιριά έξω από το γήπεδο της ένωσης.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της κροατικής ομάδας έχουν συγκεντρωθεί στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Μαυροφορεμένοι, με καλυμμένα πρόσωπα, με στυλάρια και με πολεμοφόδια.

Περιμένουν την εντολή από τον αρχηγό του δολοφονικού τάγματος για να κατευθυνθούν προς το γήπεδο, να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ.

Στις 11 και οκτώ λεπτά το βράδυ κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον 29χρονο Μιχάλη να τρέχει με άλλους οπαδούς της ΑΕΚ, τρέχουν για να ξεφύγουν από τους ακροδεξιούς χούλιγκανς.

Ο Μιχάλης δέχεται ένα χτύπημα με ρόπαλο από πίσω. Ο 29χρονος συνεχίζει να τρέχει, κατευθύνεται προς τις καφετέριες.

Από άλλη κάμερα καταγράφεται ξανά, αυτή τη φορά χωρίς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από πίσω του.

Κάποια στιγμή διακρίνεται να κοιτά το αριστερό του χέρι, στο σημείο που έχει δεχτεί την δολοφονική μαχαιριά.

«Έχουμε βιντεοληπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος, έχουμε αυτόφωρες συλλήψεις, αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά δεν βρούμε τους δράστες», δήλωσε ο Χρήστος Μαυρομάτης, δικηγόρος οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή.

Αμέσως μετά ο Μιχάλης απομακρύνθηκε από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μέσω αυτής της πεζογέφυρας. Πάντου διακρίνονται αίματα. Καταφέρνει να φθάσει σε περίπτερο της περιοχής λίγα μέτρα πιο κάτω.

Κατευθύνεται πίσω από ένα ψυγείο, εκεί τον αφήνουν οι τελευταίες του δυνάμεις, πέφτει κάτω, συνεχίζει να αιμορραγεί.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω του προσπαθούν να τον βοηθήσουν, καλούν το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ο Μιχάλης όμως έχει ήδη χάσει πολύ αίμα.

Στο «μικροσκόπιο» βίντεο και κινητά

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκονται όλα τα βίντεο των κινητών που κατασχέθηκαν αλλά και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Με ειδικό λογισμικό γίνεται επεξεργασία, καθαρίζουν τα πρόσωπα για να αποκαλυφθεί ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Σε άλλο αποκαλυπτικό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται άλλος οπαδός της ΑΕΚ να δέχεται εγκληματικά χτυπήματα από τους ακροδεξιούς χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Δέχεται πάνω από δέκα χτυπήματα με στυλάρια σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι. Προσπαθεί να σηκωθεί τον ξαναχτυπούν, τον κλωτσούν. Μέχρι που κάποιος οπαδός φωνάζει τους χούλιγκανς της Ντιναμό να απομακρυνθούν. Από καθαρή τύχη ο συγκεκριμένος οπαδός γλύτωσε τα χειρότερα.

«Δεν έχει απαγγελθεί καν η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Σε κανέναν εκ των κατηγορουμένων, έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης. Η οικογένεια αυτό που θα κάνει είναι να προσπαθήσει να βοηθήσει την δικαιοσύνη υποδεικνύοντας συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις που θα βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης», ανέφερε ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του αδελφού του Μιχάλη Κατσουρή.

Μέσα από την ανάλυση της σωματοδομής η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον δράστη για να διαπιστωθεί αν ο ίδιος ήταν αυτός που έφερε και την μοιραία μαχαιριά στον οπαδό της ΑΕΚ.

To γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τους 105 κατηγορούμενους συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις αρχές γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αν ο δράστης είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, τότε τα αποτελέσματα ίσως δείξουν τον δολοφόνο του Μιχάλη.

«Εάν έχουμε αποτελέσματα DNA, εξετάσεων δαχτυλικά και βρεθεί ο δράστης, τότε θα αποκρυσταλλωθεί η αλήθεια και οι περισσότεροι από τους Κροάτες, θα αφεθούν ελεύθεροι, σημείωσε ο Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος υπεράσπισης Κροατών κατηγορουμένων.

Κανένας από τους προφυλακισμένους χούλιγκαν μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει.

Όλοι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια είτε τυχαία, είτε για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά την προπόνηση.

Κανένας από τους 105 λένε δεν ήταν μαζί με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου. Δεν είδαν τίποτα, παρά μόνο κάποιους με ρόπαλα στα χέρια. Δεν επιτέθηκαν αλλά τους επιτέθηκαν.

Κανένα από τα επιχειρήματα τους όμως δεν έπεισαν τις ανακριτικές αρχές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης

Her News b

Γιώργος Βάλλης: Υπεβλήθη σε επέμβαση ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ – Η ευχαριστήρια επιστολή

HerNews ka

Αργίες 2023: Πότε πέφτουν τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Her News