HerNews.gr
Διεθνή

Μάικλ Πάρκινσον: «Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός παρουσιαστής

Ο Μάικλ Πάρκινσον , ο Άγγλος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που παρουσίαζε το μακροχρόνιο talk show «Parkinson», “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών όπως μετέδωσε το BBC την Πέμπτη.

Σε δήλωση στο BBC , η οικογένεια του Πάρκινσον είπε: «Μετά από μια σύντομη ασθένεια, ο  Μάικλ Πάρκινσον πέθανε ειρηνικά στο σπίτι χθες το βράδυ, παρέα με την οικογένειά του. Η οικογένεια ζητά να τους δοθεί ιδιωτικότητα και χρόνος για να θρηνήσουν».

Νεκρός ο Μάικλ Πάρκινσον

Ο Πάρκινσον φιλοξένησε το ομώνυμο talk show του από το 1971 έως το 1982 στο BBC1, και στη συνέχεια ξανά από το 1998 έως το 2007. Το 2004, το “Parkinson” μετακόμισε από το BBC1 στο ITV. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Πάρκινσον πήρε συνεντεύξεις από καλεσμένους όπως οι Paul McCartney, Muhammad Ali, George Michael, Madonna, Fred Astaire, Orson Welles και Mel Gibson. Κατά τη δική του εκτίμηση, ο Πάρκινσον πήρε συνεντεύξεις από 2.000 διασημότητες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Μάικλ Πάρκινσον πέθανε ο Μοχάμεντ Άλι το 1981

Σε ένα αφιέρωμα στον Πάρκινσον – ο οποίος ανακηρύχθηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2008 – ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, περιέγραψε τον παρουσιαστή ως «τον βασιλιά των talk show» και είπε ότι ο Πάρκινσον «καθόρισε τη μορφή για όλους τους παρουσιαστές και τις εκπομπές που ακολούθησαν. ”

Ο Πάρκινσον ξεκίνησε ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες αμέσως μετά το τέλος του σχολείου. Εργάστηκε ως συγγραφέας μεγάλου μήκους για τον Manchester Guardian , δουλεύοντας δίπλα στον Michael Frayn και αργότερα στην Daily Express στο Λονδίνο. 

Michael Parkinson Dead: U.K. Talk Show Host Was 88 - Variety

Κατά τη διάρκεια της διετούς Εθνικής θητείας του , η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1955, έλαβε προμήθεια ως αξιωματικός στο Σώμα πληρωμής του Βασιλικού Στρατού , και έγινε ο νεότερος λοχαγός στον Βρετανικό Στρατό εκείνη την εποχή. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ευλογιά των πιθήκων: Tο πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – Πως είναι ο 59χρονος ασθενής

Her News

Ρίσι Σούνακ: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας- Τα σκάνδαλα και η πλούσια σύζυγος

HerNews ka

NASA: Παρουσιάζει την απόκοσμη ομορφιά του χειμώνα στον Άρη (Εικόνες)

HerNews ka