HerNews.gr
Ψυχολογία

Πώς να κάνετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση

Η πρώτη εντύπωση για πολλούς ανθρώπους είναι εκείνη που θα καθορίσει αν θα συμπαθήσουν ή θα αντιπαθήσουν κάποιον. Μάλιστα, σε λιγότερο από το ένα δέκατο του δευτερολέπτου όταν βλέπουμε κάποιον για πρώτη φορά, ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπο του. Αυτό οδηγεί σε γρήγορα συμπεράσματα για τις ιδιότητες του, όπως η αξιοπιστία, η φιλικότητα, η ειλικρίνεια και η ηθική. 

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε τις πρώτες εντυπώσεις που έχουμε και παρόλο που μερικές φορές μπορεί να είναι παραπλανητικές, η πρώτη εντύπωση μας κάνει να σχηματίζουμε την άποψή μας για κάποιον άνθρωπο.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να αφήσετε μια δυνατή πρώτη εντύπωση που διαρκεί. Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι άλλοι σας βλέπουν με θετική ματιά.

Γνωρίστε το πλαίσιο σας

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πρώτα πού προσπαθείτε να κάνετε καλή εντύπωση, είτε πρόκειται για επίσημη συνέντευξη για δουλειά, είτε για δείπνο. Ο λόγος είναι απλός: το πλαίσιο έχει σημασία. Σας δίνει στοιχεία για το πώς πρέπει να ντύνεστε, να δείχνετε και να συμπεριφέρεστε.

Η επιλογή ενδυμασίας και το ύφος που μιλάτε πρέπει πάντα να ταιριάζουν με το περιβάλλον που μπαίνετε. Επίσης παίζει ρόλο η χειραψία που δίνετε. Πρέπει πάντα να είναι θερμή και καθόλου χαλαρή.

Προσαρμόστε τη στάση σας

Εάν περνάτε μια καλή μέρα, πιθανότατα φαίνεστε χαρούμενοι και οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν μια θετική εντύπωση για εσάς.

Εναλλακτικά, εάν έχετε μια κακή μέρα, μπορεί να φαίνεστε απρόσιτοι.Προσπαθήστε όμως,  να μην δείχνετε βαριεστημένοι, αγενείς ή  εχθρικοί.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια καλή στάση χαμογελώντας σε κάποιον, κάνοντας επαφή με τα μάτια αρκετή ώρα και μην σταυρώνετε τα χέρια ή τα πόδια σας. Αυτό θα δημιουργήσει μια ζεστή, ανοιχτή και θετική εντύπωση.

Βρείτε κοινό έδαφος

Οι άνθρωποι που έχουν εύκολο το να συνδέονται με άλλους συχνά βρίσκουν κοινό έδαφος με κάποιον άλλον μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάνοντας προσεκτικές ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει στην προώθηση μιας άμεσης σύνδεσης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίαιτα, συναισθήματα & βουλιμία

Her News b

Βελονισμός: Τι είναι και τι μπορεί να θεραπεύσει;

Her News b

Καλοκαίρι & περίοδος: Tips επιβίωσης

Her News b