HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκάνιων υποδέχεται τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει φυσικά ότι στο δείπνο δεν θα εκπροσωπηθεί η Αλβανία σε μια συγκυρία που το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, καθώς ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος.

Η Αθήνα έστειλε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Αλβανίας, όχι στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Θετικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε ο ηγέτης της Σλοβενίας για λόγους που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμά του.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι το άτυπο δείπνο σηματοδοτεί τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.

Θα μετάσχουν οι ηγέτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Β. Μακεδονίας, του Κοσόβου, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας, η πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών της Βοσνίας, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δάνος Μουρατίδης: Ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου αποφυλακίστηκε, παντρεύτηκε και ζει στο εξωτερικό

HerNews ka

Πως θα πάρουν τα νοικοκυριά έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Her News

Καιρός: Με αφρικανική σκόνη & υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

HerNews ka