HerNews.gr
Ελλάδα

Δάνος Μουρατίδης: Ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου αποφυλακίστηκε, παντρεύτηκε και ζει στο εξωτερικό

Ένα τραγικό έγκλημα που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη, ήταν αυτό της Κικής Κούσογλου το 2005 από τον σύντροφό της Δάνο Μουρατίδη.

Ο Δάνος Μουρατίδης είχε συγκλονίσει όχι μόνο για το γεγονός ότι σκότωσε και έθαψε το άψυχο σώμα της άτυχης Κικής Κούσογλου, αλλά και γιατί  επί μήνες έπαιζε θέατρο αναζητώντας την “αγαπημένη του” στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φώς στο Τούνελ» η οποία με το δικό της ξεχωριστό χάρισμα κατάλαβε από την αρχή ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στην ιστορία και έκανε τα πάντα για να εξιχνιάσει το έγκλημα. Και τα κατάφερε.

Ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» όπως χαρακτηρίστηκε εκείνη την εποχή, Δάνος Μουρατίδης αποφυλακίστηκε το 2021 από τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείτω και μάλιστα έχει ξανά φτιάξει στη ζωή του αφού παντρεύτηκε και μένει μόνιμα στο εξωτερικό με τη σύζυγο του.

Να θυμίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή που ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες υπήρχαν πολλές γυναίκες που “θαμπώθηκαν” από το αγγελικό του πρόσωπο, με αποτέλεσμα όταν εκείνος οδηγήθηκε στη φυλακή να λαμβάνει πολλά ερωτικά μηνύματα από γυναίκες.

Το χρονικό του εκγλήματος

Ήταν ξημερώματα 11 του Απρίλη, ο Δάνος και η Κική είχαν αποφασίσει από το προηγούμενο βράδυ να συναντηθούν, και πράγματι συναντήθηκαν στο σπίτι του, εκεί οπού περνούσαν και τις περισσότερες ώρες τους σαν ζευγάρι. Ο Δάνος δήλωνε ακόμα ερωτευμένος με την άτυχη καλλονή -καθώς είχαν χωρίσει εκείνο το διάστημα- και κατέβαλλε προσπάθειες για να τα ξανά βρουν κάτι που δεν επιθυμούσε από την πλευρά της η Κική. 

Ενώ οι δύο τους βρίσκονται στο σπίτι του Δάνου, εκείνος, βρίσκει στο κινητό της κοπέλας, η οποία  είχε αποκοιμηθεί, ένα μήνυμα το οποίο τον έκανε να ζηλέψει τρομερά. Ξεσπάει άγριος καβγάς ανάμεσά τους, με αποτέλεσμα, ο Δάνος από τη ζήλια του και πάνω στο θυμό του, να στραγγαλίσει την Κική!

Όταν αντιλήφθηκε την πράξη του και βλέποντας την Κική νεκρή, αποφασίζει με απίστευτη ψυχραιμία να εξαφανίσει το πτώμα και όλα τα στοιχεία, που τον ενοχοποιούν με τη βοήθεια του ξαδέρφου του.

Οι συγγενείς της Κικής αρχίζουν να ανησυχούν από την απουσία της. Η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνιση της, όταν ενημερώθηκε πως η κοπέλα απουσίαζε, για δυο ολόκληρες ημέρες, από την καφετέρια όπου εργαζόταν στην πόλη της Βέροιας, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν.

Την ψάχνουν παντού, χωρίς όμως οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Τότε αποφασίζουν να απευθυνθούν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλης. Μια κίνηση, που τελικά θα αποβεί σωτήρια.

Ο Δάνος συμμετέχει κανονικά στη διαδικασία τον ερευνών, πιστεύοντας ότι με αυτόν το τρόπο δε θα υπάρχει καμιά υποψία εις βάρος του. Παρόλα αυτά, ήταν από τους πρώτους στη λίστα υπόπτων της Αστυνομίας μιας και είχε παραδεχτεί πως συναντήθηκε με τη Κική στο σπίτι του το βράδυ πριν εξαφανιστεί.

Επέμενε όμως, πως δεν έχει σχέση με την εξαφάνισή της, καθώς ναι μεν κοιμήθηκαν μαζί, αλλά «όταν αυτός ξύπνησε η Κική είχε φύγει». Έτσι δήλωνε τότε.

Έπειτα από την επιμονή της Αγγελικής Νικολούλη, συναντήθηκε με τον Δάνο για μια συνέντευξη και εκεί αμέσως, η έμπειρη δημοσιογράφος κατάλαβε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

«Κατάλαβα, όταν τον είδα απέναντί μου, ότι κάτι έτρεχε. Φαινόταν ότι ήταν ένοχος» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία αρχίζει να ξαναεξετάζει τα στοιχεία, που είχε στη διάθεσή της. Αυτή τη φορά δίνει έμφαση στο μήνυμα που είχε στείλει στην Κική εκείνο το πρωινό.

Ένα μήνυμα “γλυκό” και «υπερανώ», το οποίο όμως ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις μαρτυρίες όσων γνώριζαν καλά τη σχέση που είχε το ζευγάρι. Ο Δάνος ζήλευε πολύ και η Κική ένιωθε πως την καταπιέζει. 

Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε την Αστυνομία ότι, όταν στάλθηκε το μήνυμα του Δάνου στην Κική, τα δύο κινητά έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία. Αυτό σήμαινε πως τα δύο κινητά βρίσκονταν στο ίδιο σημείο, δηλαδή στο σπίτι του Δάνου. Το παζλ ολοκληρώθηκε και ο ένοχος αποκαλύφθηκε.

Τελικά, τέσσερις μήνες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, στις 11 Αυγούστου 2005, ο Δάνος Μουρατίδης ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε την Κική Κούσογλου σε μία έκρηξη ζήλιας, υποδεικνύοντας παράλληλα στις αστυνομικές αρχές την τοποθεσία που είχε θάψει την άτυχη 20χρονη. Ο ίδιος συλλαμβάνεται και οδηγείται στη συνέχεια στο δικαστήριο. Η ψυχραιμία του συγκλονίζει του πάντες.

Ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την οικογένεια της Κικής.

«Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η νύχτα του φόνου

Ο Δάνος Μουρατίδης με περίσσεια ψυχραιμία περιέγραψε στο δικαστήριο τη νύχτα του φόνου.

«Είχαμε χωρίσει δύο βδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση». Παραδέχτηκε ότι έψαξε το κινητό της Κικής και βρήκε μήνυμα από κάποιον άλλο άντρα. Τυφλωμένος από τη ζήλεια, ξύπνησε την Κική και ζήτησε εξηγήσεις για το μήνυμα. Ακολούθησε έντονος καυγάς και ο 23χρονος τότε Δάνος την άρπαξε από το λαιμό και τη στραγγάλισε.

Ανατριχιάζει η περιγραφή της αποτρόπαιας πράξης του. «Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ»

Το δικαστήριο επέβαλε στο Δάνο Μουρατίδη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού. Δεν του αναγνωρίστηκε καν το ελαφρυντικό ότι τέλεσε την πράξη, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και έτσι βρέθηκε στις φυλακές Διαβατών όπου αποφυλακίστηκε το 2021.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Covid Free Gr Wallet: Ταυτότητα και πιστοποιητικό στο κινητό σου – Μάθε πως ενεργοποιείται

Her News

Πάτρα: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το «Φως στο Τούνελ» – Έρχονται συνταρακτικές εξελίξεις

Her News

Covid Free Gr Wallet: Η εύκολη εφαρμογή για να αποθηκεύουμε τα πιστοποιητικά Covid σε κινητά

Her News b