HerNews.gr
Ελλάδα

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για την εξέλιξη που έχουν έχουν τα πύρινα μέτωπα στην χώρα και εξήγησε την ανατροπή που συνέβη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Π.Σ στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα σήμερα.

Είναι πολύ δύσκολη η επιχείρηση που διεξάγεται αυτή την στιγμή στην Πάρνηθα, τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Η ανατροπή στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην Πάρνηθα

«Ο άνεμος που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι ευνοϊκός, ωστόσο η φωτιά πηγαίνει με αντίθετη φορά. Συνέβη μία κομβική διαφορά το μεσημέρι, σταμάτησε ο άνεμος, που ήταν οριζόντιος κι έγινε μία επαγωγική κατακόρυφη στήλη που επιτάχυνε τον ρυθμό μετάδοσης της φωτιάς. Σαν αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί όλο το επιχειρησιακό πλάνο. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε».

«Κατά της 18.00 το απόγευμα θα κόψει ο άνεμος κι αυτό θα δημιουργήσει νέες καιρικές συνθήκες. Αυτή την στιγμή επιχειρούν (στην Πάρνηθα) 17 εναέρια μέσα με 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Το συμβάν είναι σε πλήρη εξέλιξη, αυτή την στιγμή έχει μετατοπιστεί όλο το κομμάτι της πυρκαγιάς προς τα ανατολικά», ενημέρωσε ο εκπρόσωπος.

Για το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι και σήμερα υπήρξαν μεγάλες αναζωπυρώσεις και η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Ροδόπη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“Έφυγε” από τη ζωή ο Σταύρος Ψυχάρης

Her News b

Κορονοϊός: 2.785 νέα κρούσματα, 649 οι διασωληνωμένοι, 64 θάνατοι

Her News b

Σήμερα το ύστατο χαίρε στην Φώφη Γεννηματά

Her News b