HerNews.gr
Ελλάδα

Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ο πύρινος εφιάλτης στην Ελλάδα

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι στα πρώτα θέματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης που δεν έχουν σταματήσει λεπτό να μεταδίδουν τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.

Με συνεχείς ανταποκρίσεις το CNN καλύπτει τη μάχη στα περίχωρα της Αθήνας.

«Τεράστιες φλόγες τυλίγουν την περιοχή. Βλέπουμε μεγάλες πυρκαγιές από το πρωί γύρω από την περιοχή της Αθήνας. Όπως μπορείτε να δείτε είναι κοντά σε σπίτια.Κοιτάξτε αυτές τις φλόγες. Απίστευτο! Η φωτιά έχει τώρα περικυκλώσει τα σπίτια. Αυτός ο δρόμος έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Οι ντόπιοι στέκονται εδώ δίπλα. Έχουν λάβει μήνυμα εκκένωσης. Πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να αφήσουν τα σπίτια τους», αναφέρεται στο δελτίο του CNN.

Κάποιοι λένε ότι τα έχασαν όλα.

«Οι αρχές κάλεσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν από το βορειοδυτικό προάστιο των Νέων Λιοσίων. Ορισμένοι ντόπιοι περιγράφουν πως έχασαν ό,τι είχαν. Κάηκαν όλα. Τώρα θα κοιμόμαστε στα παγκάκια», μεταδίδει το δελτίο της DW.

Εκτενείς είναι οι αναφορές στους 18 μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

«Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι προϋποθέσεις για την απόλυτη καταστροφή», αναφέρει το δελτίο του BBC, ενώ το Al Jazeera ανέφερε πως «οιαρχές εκτιμούν πως πρόκειται για μετανάστες που πέρασαν τον Έβρο, ήρθαν στην Ελλάδα και κρύφτηκαν σε αυτό το δάσος».

«Έχουμε πολλές πόλεις που απειλούνται από αυτά τα «τείχη» από φλόγες και η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αποφύγει κι άλλους θανάτους», μεταδίδει το δελτίο του France 24.

Η τουρκική Daily Sabah επικεντρώνει το ρεπορτάζ της στους 18 νεκρούς μετανάστες στον Έβρο, ενώ η διαδικτυακή έκδοση του Bloomberg περιγράφει τις δραματικές ώρες για χιλιάδες ανθρώπους κοντά στην πρωτεύουσα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θετική στον κορωνοϊό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Her News

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Τα πρωτόκολλα στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων είναι πολύ αυστηρά»

Her News b

Κάλλι Αναγνώστου: Σοκαριστική αποκάλυψη για το Μάτι- «Έβλεπα να λιώνουν τα πόδια του και δεν του είπα τίποτα ως μαμά»

HerNews ka