HerNews.gr
Beauty

Πώς να φροντίζετε το δέρμα σας ενώ ταξιδεύετε

Ανεξάρτητα από την εποχή που ταξιδεύετε είναι σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα σας όσο είστε στις διακοπές σας. Τα ταξίδια, ο άστατος ύπνος και το διαφορετικό κλίμα μπορούν να καταστρέψουν την επιδερμίδα σας.

Ειδικά οι πτήσεις μπορούν να επηρεάσουν περισσότερο το δέρμα σας. Τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας σε μια καμπίνα αεροπλάνου μπορούν να αφήσουν το δέρμα σας ξηρό κι αφυδατωμένο. Επομένως βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένες για το ταξίδι πριν απογειωθείτε. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές σχετικά με το πώς να φροντίζετε το δέρμα σας, ενώ ταξιδεύετε.

Προετοιμάστε το δέρμα σας πριν ταξιδέψετε

Είτε προετοιμάζετε το δέρμα σας για μια μεγάλο ταξίδι, είτε για μια μικρή απόσταση, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Φτιάξτε το δικό σας ταξιδιωτικό σετ περιποίησης δέρματος, επιλέγοντας ένα καθαριστικό, έναν ορό και μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στο κλίμα του προορισμού σας. 

Πριν ξεκινήσετε, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα με SPF 30 στο πρόσωπό σας, αν πρόκειται να ταξιδέψετε την ημέρα.

Περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

Αν κάνετε στάσεις μπορείτε να ανανεωθείτε χρησιμοποιώντας το σετ περιποίησης δέρματος του ταξιδιού σας. Ο αέρας σε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο είναι πιθανό να αφήσει το δέρμα σας ξηρό, γι’ αυτό ξεκινήστε καθαρίζοντας την επιδερμίδα σας με ένα καθαριστικό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών και μια ενυδατική κρέμα που στοχεύουν τη ξηρή επιδερμίδα, ακόμα κι αν φαίνεται λιπαρή. Αυτό θα ενισχύσει τα επίπεδα υγρασίας, αφήνοντάς την απαλή και λεία.

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας όταν φτάσετε στον προορισμό σας

Κάθε κλίμα θα απαιτεί διαφορετικό σχήμα περιποίησης, επομένως θα πρέπει είτε να ακολουθήσετε μια χειμερινή ρουτίνα περιποίησης ή καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης, ανάλογα με τον καιρό.

Αν έχει κρύο προτιμήστε μια πιο βαριά σύνθεση στην κρέμα σας, διαφορετικά επιλέξτε μια πιο ελαφριά. Για ξηρά κλίματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ενυδατική κρέμα που είναι εξαιρετικά ενυδατική. Μην ξεχνάτε να φροντίζετε όλο το σώμα σας.

Τα ταξίδια μπορούν να επηρεάσουν τη επιδερμίδα σας με πολλούς τρόπους, επομένως είναι σημαντικό να  εφαρμόσετε ένα καλό πρόγραμμα περιποίησης. 

Μυστικά για ένα λαμπερό δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φυτικές ρετινόλες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα θαυματουργά συστατικά!

HerNewskl

Sweaty skin: H skincare τάση που λατρεύουν οι λιπαρές επιδερμίδες

HerNewskl

Tσάι matcha: Tα κυριότερα οφέλη στην επιδερμίδα μας

HerNewskl