HerNews.gr
Παιδί

Πνιγμός από τροφή: Πόσο εύκολο είναι να συμβεί σε ένα παιδί και τι πρέπει να προσέχουμε

Με αφορμή τον θάνατο του 3χρονου παιδιού στην Τήνο, που προήλθε από πνιγμό την ώρα που έτρωγε σταφύλι, το Live News κάλεσε την παιδίατρο Άννα Παρδάλη για να εξηγήσει πόσο επικίνδυνες μπορούν να αποβούν ορισμένες τροφές για τα παιδιά και τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς.

«Τροφές όπως το σταφύλι ή τα κεράσια, ή οι ξηροί καρποί που έχουν αυτό το στρογγυλό μικρό μέγεθος, όπως και οι καραμέλες σφηνώνουν στην αναπνευστική οδό… ορισμένες τροφές δεν δίνονται έτσι, πρέπει να τεμαχίζονται ώστε να μπορεί το παιδί να το επεξεργαστεί» είπε αρχικά η κ. Παρδάλη.

Τόνισε επίσης πως πάνω απ’ όλα πρέπει εκείνη τη στιγμή που το παιδί φαίνεται να πνίγεται, να είμαστε ψύχραιμοι.

Η παιδίατρος επισήμανε και τη σημασία γνώσης εφαρμογής ΚΑΡΠΑ, και της λαβής Heimlich η οποία βέβαια είναι διαφορετική στα βρέφη.

«Ξαπλώνουμε το βρέφος στο χέρι μας ή εάν βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, το βάζουμε στα γόνατά μας και κάνουμε πολλές φορές πιέσεις ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Είναι επίσης βασικό να ανοίξουμε αρχικά το στόμα του και εάν η τροφή είναι ορατή να την σπρώξουμε προς τα μέσα» συμβούλεψε η παιδίατρος.

Σημειώνεται πως πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί καθώς η λαβή Heimlich εάν δεν γίνει σωστά ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμούς στα βρέφη.

Τήνος: Νεκρό 3χρονο παιδί – Πνίγηκε από σταφύλι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ορθορεξία και εφηβεία: Μήπως η επιλογή υγιεινής διατροφής γίνεται εμμονή;

Her News

Γιατί πολλά ζευγάρια επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά;

Her News

Η “μαγική” συνταγή για γονείς που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα παιδιά ήσυχα στις γιορτές

HerNews ka