HerNews.gr
Beauty

Μπορείς να χτενίζεις τα βρεγμένα μαλλιά;

Όταν χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά  μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητες για τριχόπτωση. Τα μαλλιά αμέσως μετά το λούσιμο είναι πιο εύθραυστα. Οπότε είναι πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο.

Το να χτενίζετε απαλά τα μαλλιά ενώ είναι βρεγμένα, ειδικά μετά την εφαρμογή ενός ειδικού ορού, δεν πρέπει να προκαλεί υπερβολική απώλεια μαλλιών.

Αυτό συμβαίνει όταν χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά

Για αρχή, τα βρεγμένα μαλλιά μπορούν να χτενιστούν, αλλά μόνο η σωστή μέθοδος και τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το σπάσιμο. Ο Bony Sasidharan, ειδικός της Schwarzkopf Professional, εξηγεί: «Υπάρχουν δεσμοί υδρογόνου στη δομή της τρίχας που σπάνε προσωρινά όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, καθιστώντας έτσι τα μαλλιά πιο εύθραυστα κι επιρρεπή σε φθορά.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι τα μαλλιά είναι πιο ελαστικά όταν είναι βρεγμένα και τεντώνονται όταν χτενίζονται. Πράγματα όπως το σκληρό χτένισμα ή το στέγνωμα των μαλλιών σας με μια πετσέτα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό “άγχος” στα μαλλιά».

Πιστεύει ότι τα μαλλιά μετά το λούσιμο πρέπει να σκουπίζονται πολύ προσεκτικά με χτένα ή βούρτσα με φαρδιά δόντια μετά την εφαρμογή σπρέι ή λαδιού μαλλιών. 

Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα είναι τα σγουρά μαλλιά, τα οποία είναι πιο διαχειρίσιμα αμέσως μετά το λούσιμο. Ο Bony Sasidharan, προσθέτει, «Ο λόγος που το χτένισμα των σγουρών βρεγμένων μαλλιών είναι αποδεκτό, είναι επειδή τότε θα διατηρηθεί καλύτερα το σχήμα της μπούκλας. Το χτένισμα των σγουρών μαλλιών όταν είναι στεγνά οδηγεί σε φριζάρισμα κι υπερβολικό όγκο. Ωστόσο, συνιστάται να ακολουθείτε το χτένισμα με προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για τις μπούκλες. Αλλά, μπορεί επίσης να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά.»

Ο εγκεκριμένος τρόπος για να χτενίσετε τα μαλλιά όταν είναι ακόμη βρεγμένα, είναι να χρησιμοποιείτε μια χτένα φαρδιά δόντια. Αυτή θα σας βοηθήσει να τα ξεμπερδέψετε εύκολα. Ξεκινήστε από τις άκρες, μετά χτενίστε απαλά τα μεσαία μήκη και μετά τις ρίζες. Θυμηθείτε να αντισταθείτε στην παρόρμηση να χτενίσετε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω σπάσιμο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πάμελα Άντερσον: Φοράει και πάλι μακιγιάζ μετά από μήνες για να προωθήσει καλλυντικά

HerNews ka

Slow Beauty: Η skincare τάση που εκδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες!

HerNewskl

Skincare: Πόση “διάρκεια ζωής” έχουν τελικά τα προϊόντα σας; – Πως να τα αποθηκεύετε σωστά για να διαρκούν περισσότερο

HerNews ka