HerNews.gr
Ελλάδα

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας σήμερα

Θα είναι το τελευταίο 24ωρο ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς σταδιακά από την Πέμπτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Στα δυτικά και βόρεια, αν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι μέτριας έντασης, και το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Μεγάλος θα είναι ο βαθμός επικινδυνότητας για πλημμυρικά φαινόμενα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, στα κεντρικά και νότια, καθώς οι ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά , την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, αλλά και τις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη.

Rainwater Is No Longer Safe to Drink, Study Says

Μεγάλος θα είναι ο όγκος νερού στην κεντρική Ελλάδα, όπου θα συνεχίσει να βρέχει έντονα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πιο τοπικές αναμένεται να είναι οι βροχοπτώσεις στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα πλησιάσει τους 26-29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, πιο χαμηλές θα είναι στα κεντρικά με 23-24 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι και έως 31 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, το πρωί στο βόρειο Αιγαίο και στο νότιο Ιόνιο και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται μέτριας έντασης βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-28 βαθμούς Κελσίου, βορειοανατολικοί οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Rapid rain bursts are intensifying, and climate variability can't explain it | UNSW Newsroom

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-26 βαθμούς Κελσίου, με ανατολικούς ανέμους 5-7 μποφόρ, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, το βράδυ θα υποχωρήσουν.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι έντονα στο πρώτο μισό της ημέρας στην κεντρική Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες στη βόρεια Εύβοια και σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος από το πρωί, με τοπικές βροχές και αρκετά ανοίγματα με ήλιο. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί κοντά στους 29-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 33 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο. Βορειοανατολικοί οι άνεμοι 5-7 μποφόρ, στα νότια και 8 μποφόρ.

Rain Stock Photos, Royalty Free Rain Images | Depositphotos

Την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις και ήλιο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν μόνο στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 30-32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν σε ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, στα νότια τοπικά και 8 μποφόρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Καφές από… χρυσάφι!

Her News b

Κορονοϊός: Ανατροπή σε όσα ξέραμε για την Όμικρον και την καραντίνα – Τι λέει νέα έρευνα

Her News b

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και χιονοπτώσεις

HerNews ka