HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Εξηγεί τους κανονισμούς που ισχύουν για τον απόπλου ενός καραβιού

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών Γιώργος Βάλλης, σε συνέντευξη που έδωσε ζωντανά στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ‘’Καλοκαίρι Μαζί’’, συνομίλησε στον αέρα με τον δικηγόρο του αδικοχαμένου Αντώνη για το τραγικό συμβάν και ανέλυσε όλους τους κανονισμούς που ισχύουν για τον απόπλου ενός καραβιού.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι παραλήψεις ήταν πολλές. Αρχικά δεν υπάρχει αρμόδια λιμενική αρχή, ο ρόλος της οποίας είναι η ασφάλεια στον λιμένα, όπου θα έπρεπε και να ανακόψει το συμβάν. Έπειτα, ένας άνθρωπος ανεβαίνει τον καταπέλτη, πρέπει να τον κρατήσεις, όχι να τον απωθήσεις.

“Αφού ο άνθρωπος κατέληξε στη θάλασσα, τα βήματα είναι τα εξής: Ενημερώνουμε την γέφυρα και τον καπετάνιο να ακινητοποιήσει ακαριαία το καράβι, ώστε να μην τραβήξει η προπέλα τον άνθρωπο μέσα στη δίνη του νερού, στη συνέχεια πετάμε σωσίβιο και αν υπάρχει δυνατότητα να κατεβάσουμε rescue boat να περισυλλέξει τον άνθρωπο ή από την στεριά, αν μπορεί η λιμενική αρχή να δώσει μια πρώτη βοήθεια”, δηλώνει ο Γιώργος Βάλλης.

Στη συζήτηση και το ερώτημα εάν ο καπετάνιος ήταν ενήμερος της κατάστασης αυτής με ξεκάθαρη απάντηση πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο κ. Γιώργος Βάλλης μας εξηγεί πως στην πρύμνη του καραβιού υπάρχουν δύο αξιωματικοί, ο ύπαρχος στον καταπέλτη και ο υποπλοίαρχος στα σχοινιά με την ιδιότητα του safety.

“Ακόμα και να μην το είπε κάποιος, πράγμα που είναι απίθανο, υπάρχουν κάμερες στην γέφυρα που βλέπει live ο καπετάνιος όλη την πρύμνη και τον καταπέλτη. Είναι υποχρέωση του καπετάνιου να γνωρίζει. Όλα αυτά τα τραγικά λάθη οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του Αντώνη”, πρόσθεσε ο Γιώργος Βάλλης.

Γιώργος Βάλλης: Παρέμβαση του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ για την τραγωδία στον Πειραιά & ο φιλανθρωπικός έρανος για την οικογένεια του Αντώνη

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Κάτια Νικολαΐδου: Σπαρακτικό το τελευταίο «αντίο» στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου – ΦΩΤΟ

HerNews ka

Νέα Δημοκρατία: Το παρασκήνιο της επιλογής των νέων υπουργών – Το «προφίλ» του νέου υπουργικού συμβουλίου

HerNews ka

Φωτιά Πεντέλη: “Θέλουμε ανθρώπους νέους 30-40 ετών για να βοηθήσουν”

HerNewskl