HerNews.gr
Ελλάδα

Νέα Δημοκρατία: Το παρασκήνιο της επιλογής των νέων υπουργών – Το «προφίλ» του νέου υπουργικού συμβουλίου

Με μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας που «ξεκλείδωσε» και μια ισχυρή αυτοδυναμία και με μια ηχηρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθητά κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% της προηγούμενης αναμέτρησης, με προβληματισμούς για το μέλλον της κεντροαριστεράς, αλλά και με δύο ακροδεξιά κόμματα μέσα την νέα Βουλή έκλεισε χθες το βράδυ ο κύκλος των δύο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων.

Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε ουσιαστικά τα ποσοστά της πρώτης κάλπης εξασφαλίζοντας 158 έδρες και ποσοστό 40,55% παρά το γεγονός ότι τρία κόμματα στα δεξιά της πήραν το «πράσινο φως» για την επόμενη Βουλή.

Το απόγευμα της Δευτέρας 25/6 ο κ Μητσοτάκης ορκίστηκε για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός παρουσία της οικογένειάς του ενώ πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι έτσι όπως εξελιχθούν οι ανάγκες μία σύγχρονης διακυβέρνησης απαιτούνται υπουργεία με συγκεκριμένη δομή, αλλά και για αυτό το λόγο είναι σε αριθμό περισσότεροι οι υπουργοί σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στην ερώτηση γιατί ο Γιώργος Φλωρίδης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η απάντηση είναι ότι πρόκειται για ένα σοβαρό επιστήμονα της Νομικής και ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι είναι κατάλληλο πρόσωπο για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Η επιλογή του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Οικονομικών, έγινε καθώς θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι έχει συγκεντρώσει αρκετή εμπειρία για να ανταποκριθεί στο έργο του.

Για το υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας, στόχος είναι να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός ένα ισχυρό τρίγωνο με τον εαυτό του μέσα σε αυτό.

Το «προφίλ» του νέου υπουργικού συμβουλίου

Αποτελείται από 15 γυναίκες (25%) το νέο υπουργικό συμβούλιο, εξ αυτών 4 είναι υπουργοί, μία αναπληρώτρια και 10 υφυπουργοί.

Ο μέσος όρος ηλικίας του υπουργικού συμβουλίου είναι τα 53 έτη και το 45% μάλιστα είναι στην ηλικία των σαράντα ετών.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης;

Αύξηση εισοδημάτων

Αναμόρφωση συστήματος υγείας

Πιο φιλικό κράτος

Ασφάλεια – σταθερότητα

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα πρόσωπα που αποτελούν τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πάσχα: Η πρώτη Ανάσταση σε Κέρκυρα & Χίο

Her News

Χαλκιδική: Άπειρος κολυμβητής ο τρίτος αγνοούμενος – Όλες οι εξελίξεις

Her News

Σοκ στο Αιγάλεω: Πέταξε τα ανίψια της από το μπαλκόνι και μετά πήδηξε και αυτή

Her News