HerNews.gr
Beauty

Γιατί τα μαλλιά σας αργούν να στεγνώσουν και πώς να επιταχύνετε τη διαδικασία

Το λούσιμο των μαλλιών σας είναι πολύ πιο τρομακτικό όταν ξέρετε ότι θα πρέπει να αφιερώσετε ένα κομμάτι του χρόνου περιμένοντας να στεγνώσουν. Εάν τα μαλλιά σας στεγνώνουν αργά, μπορεί να περάσετε πολύ ώρα σε μια άβολη θέση με πιστολάκι μαλλιών.

Στην πραγματικότητα, τα μαλλιά που χρειάζονται πολύ χρόνο για να στεγνώσουν μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να λούζουν τα μαλλιά τους λιγότερο συχνά. 

Γιατί τα μαλλιά μου αργούν να στεγνώσουν;

Οι περισσότερες από εμάς συνήθως δεν εμβαθύνουμε όταν σκεφτόμαστε τα μαλλιά μας. Πιθανότατα γνωρίζουμε αν η τρίχα μας είναι παχιά ή λεπτή , αλλά μπορεί να μην γνωρίζουμε πολλούς άλλους παράγοντες. Ας δούμε ποια είναι αυτά και πώς επηρεάζουν το χρόνο στεγνώματος των μαλλιών σας.

Είναι χοντρή η τρίχα

Το αν τα μαλλιά σας είναι πυκνά ή λεπτά είναι ο πιο προφανής λόγος που θα χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο χρόνο για να στεγνώσουν. Τα πιο χοντρά μαλλιά είναι μεγαλύτερα – σκέλος προς σκέλος – από τα πιο λεπτά μαλλιά. Ως εκ τούτου, κάθε κομμάτι έχει περισσότερο βάρος και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να στεγνώσει.

Είναι χαμηλού πορώδους

Το πορώδες των μαλλιών επηρεάζει επίσης το χρόνο στεγνώματος. Τα μαλλιά υψηλού πορώδους στεγνώνουν πιο γρήγορα γιατί το νερό εισέρχεται και εξέρχεται από αυτά πιο εύκολα. Αντίθετα, τα μαλλιά χαμηλού πορώδους είναι πολύ πιο δύσκολο να κορεστούν και όταν βραχούν, κρατούν πιο δυνατά το νερό. 

Είναι σγουρά 

Όσο πιο σγουρά τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερος χρόνος μπορεί να χρειαστεί να στεγνώσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η ροή του αέρα από ένα πιστολάκι μαλλιών περνάει εύκολα από ίσιες σε κυματιστές τρίχες. Αυτό δεν συμβαίνει όμως με τις μπούκλες. Οι μπούκλες έχουν κυκλικές κινήσεις που δημιουργούν στροφές στις τρίχες, επιβραδύνοντας τη ροή του αέρα. Ενώ τα ίσια και κυματιστά μαλλιά πιθανότατα θα έχουν μικρότερο χρόνο στεγνώματος, τα σγουρά μαλλιά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Η εφαρμογή ενυδάτωσης και προϊόντων σας

Το πόσο βρεγμένα είναι τα μαλλιά σας όταν ξεκινάτε τη διαδικασία στεγνώματος αφού τα σκουπίσετε, καθώς και το πόσο προϊόν έχετε εφαρμόσει σε αυτά, μπορεί επίσης να είναι παράγοντες. Η ποσότητα του νερού και του προϊόντος που εφαρμόζεται στα μαλλιά μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο στεγνώματος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το αργό στέγνωμα είναι στην πραγματικότητα σημάδι υγιών μαλλιών. Τα καλά ενυδατωμένα μαλλιά κρατούν τις μπούκλες καλύτερα.

Πώς να στεγνώσετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Τώρα που καταλαβαίνετε γιατί τα μαλλιά σας αργούν να στεγνώσουν, πιθανότατα αναρωτιέστε αν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε το χρόνο στεγνώματος.

Στεγνώστε στον αέρα πριν χρησιμοποιήσετε πιστολάκι

Εάν τα μαλλιά σας είναι πιο κοντά, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε αυτό το βήμα, αλλά αν έχουν μήκος, αξίζει να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να κάνετε παρέα και να στεγνώσετε στον αέρα πριν χρησιμοποιήσετε ένα διαχύτη ή πιστολάκι. Αφήστε τις μεσαίου μήκους έως μεγαλύτερες μπούκλες να στεγνώσουν στον αέρα μέχρι να είναι ελαφρώς υγρές πριν χρησιμοποιήσετε έναν διαχύτη.

Επιλέξτε τη σωστή πετσέτα

Όποιος έχει κάνει τη μετάβαση από μια κανονική πετσέτα μαλλιών σε μια μικροϊνών , ξέρει ότι το υλικό που χρησιμοποιείτε για το σκούπισμα των μαλλιών σας κάνει τη διαφορά. Η σωστή πετσέτα μπορεί να βελτιώσει τον χρόνο στεγνώματος και έχετε επιλογές πέρα ​​από τις μικροΐνες: Τα μαλλιά μπορούν επίσης να στεγνώσουν πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό μπλουζάκι ή ειδικές πετσέτες κατάλληλες για να απορροφούν την υγρασία και να αποτρέπουν το φριζάρισμα.

Και τέλος, να είστε υπομονετικοί

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μαλλιά σας που χρειάζονται χρόνο για να στεγνώσουν δεν είναι καθόλου κακό σημάδι. Ενώ μπορείτε να λάβετε μέτρα για να επιταχύνετε τη διαδικασία, να ξέρετε ότι τα μαλλιά σας είναι πιθανό να είναι σε καλή κατάσταση εάν χρειάζονται χρόνο για να στεγνώσουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Beyoncé: Έκανε το πιο κομψό μανικιούρ για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

HerNewskl

Clear skin: Η τάση που καθιερώθηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

HerNewskl

Yαλουρονικό οξύ: Oι 3 βασικοί λόγοι που πρέπει να απόφυγετε τη χρήση του

HerNewskl