HerNews.gr
Ελλάδα

Θεσσαλία: Ενεργό ρόλο στην περισυλλογή νεκρών ζώων αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας, ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο να αναλάβουν ενεργό ρόλο οι Ένοπλες Δυνάμεις και στο θέμα της περισυλλογής των νεκρών ζώων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Το ΓΕΕΘΑ μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα η οποία θα μεταβεί στους επιλεγμένους χώρους αποκομιδής και θα αναλάβει το έργο της υγειονομικής επιτήρησης και επιτήρησης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπλακεί.

Το προσωπικό που θα εμπλακεί θα φέρει το προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό προστασίας έναντι μολυσματικών βιολογικών παραγόντων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ακύρωσε τη μετάβασή του στο Όσλο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ενώ σημαντικό θέμα έχει προκύψει και με την  αεροπορική βάση του Στεφανοβικείου.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καλείται να αντιμετωπίσει το θέμα καθώς η λίμνη Κάρλα έχει ανέβει σημαντικά και έχει επηρεάσει σοβαρότατα τη συγκεκριμένη βάση.

Εκατοντάδες διασώσεις πλημμυροπαθών από τον στρατό

Το έργο των ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντικό ως προς τους απεγκλωβισμούς. Πάνω από 2.000 άτομα  έχουν απεγκλωβίσει τα στρατευμένα παιδιά της χώρας μας.

Ένα απέραντο νεκροταφείο ζώων έχει γίνει η Θεσσαλία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΑ, έχουν δηλωθεί νεκρά 49050 αιγοπρόβατα, 19295 χοίροι, 4186 βοοειδή, 40330 πτηνά και 43980 μελισσοσμήνη.

Η διαχείριση των επικίνδυνων νεκρών κουφαριών από τον Θεσσαλικό κάμπο, γίνεται με αργούς ρυθμούς. Μέχρι στιγμής, έχουν απομακρυνθεί 24856 νεκρά αιγοπρόβατα, 7500 νεκρά χοιρινά, 35 νεκρά βοοειδή και 23900 νεκρά πτηνά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής – Εκκενώνονται Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος

HerNews ka

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια

HerNews ka

Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα που αγνοούνταν- Δόθηκε εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση

HerNews ka