HerNews.gr
Συνταγές

Η συνταγή για την τέλεια μακαρονάδα

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τη συνταγή που αφορά την τέλεια μακαρονάδα! Η κλασική συνταγή είναι να προσθέσετε λάδι στο νερό και να τοποθετήσετε τα ζυμαρικά σε ζεστό νερό μέχρι να βράσουν. Μετά πρέπει να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά κι είστε έτοιμοι. Όλα αυτά λοιπόν είναι μερικά tips μαγειρέματος που ίσως να πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες και θα έχετε τέλεια μακαρονάδα ξανά και ξανά.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο τηγάνι και πολύ νερό για να αφήσετε τα ζυμαρικά να έχουν χώρο κατά το μαγείρεμα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Το αλάτι είναι επίσης σημαντικό, καθώς βοηθά στο μαγείρεμα των ζυμαρικών και προσθέτει γεύση. Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε ζυμαρικά ολικής αλέσεως, ο χρόνος μαγειρέματος θα αυξηθεί σημαντικά.

Συστατικά

Ζυμαρικά της επιλογής σας κι υπολογίστε περίπου 80 γραμμάρια ανά άτομο για μια κύρια μερίδα ή 50 γραμμάρια ανά άτομο για ορεκτικό

Νερό

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίστε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Στη συνέχεια ρίχνετε στο νερό περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατεύουμε το νερό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, φροντίζοντας να είναι εντελώς βυθισμένα. Μαγειρέψτε για περίπου 8–10 λεπτά (ανάλογα με τον τύπο των ζυμαρικών, ορισμένα σχήματα μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο ή να μαγειρευτούν πιο γρήγορα).

Ανακατεύετε κατά διαστήματα τα ζυμαρικά για να μην σβολιαστούν. Για να ελέγξετε ότι τα ζυμαρικά είναι έτοιμα δοκιμάστε τα. Θα πρέπει να είναι μαλακά, ελαφρώς al dente στο κέντρο.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι. Αν τα σερβίρετε με σάλτσα, μπορείτε να κρατήσετε λίγο από το νερό μαγειρέματος για να το προσθέσετε. Μην τα στραγγίζετε πολύ καλά, καθώς το αμυλούχο νερό θα αποτρέψει να κολλήσουν μεταξύ τους. Μπορείτε να σερβίρετε την μακαρονάδα σας απλά με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο ή με σάλτσα της αρεσκείας σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cooking Stories No4: Η Εύη Κατσιώνη ταξιδεύει στον Άγιο Γεώργιο Συκούσης

Her News

Απολαυστικά pancakes με γάλα αμυγδάλου

Her News

10 υπέροχες συνταγές για μελομακάρονα που συναρπάζουν

HerNews ka