HerNews.gr
Pets

Κατοικίδια: Χρήσιμες συμβουλές για την φροντίδα τους

Μάθετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να φροντίζετε καλύτερα τα κατοικίδια που μπορεί να έχετε. Γιατί εκτός από τα προφανή, όπως οι τακτικές εξετάσεις, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας. Εξάλλου, ακριβώς όπως εσείς, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα, να αναπτύξει αρθρίτιδα ή να έχει πονόδοντο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τέτοια προβλήματα ή να τα αντιμετωπίσετε νωρίς είναι να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο κάθε χρόνο.

Οι τακτικές εξετάσεις είναι ο μόνος πιο σημαντικός τρόπος για να διατηρήσετε τα κατοικίδια σας υγιή. Οι ετήσιες επισκέψεις στον κτηνίατρο θα πρέπει να αφορούν τη διατροφή και τον έλεγχο του βάρους. Επίσης να καλύπτουν συνιστώμενους εμβολιασμούς, έλεγχο παρασίτων, οδοντιατρική εξέταση και προληπτικούς ελέγχους υγείας.

Στειρώστε τα κατοικίδιά σας

Οκτώ με δέκα εκατομμύρια κατοικίδια καταλήγουν στα καταφύγια μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Κάποια χάθηκαν, άλλα εγκαταλείφθηκαν κι άλλα είναι χωρίς σπίτι.

Ακολουθεί ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε την προσθήκη σε αυτόν τον αριθμό. Στειρώστε  τις γάτες και τους σκύλους σας. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί ήδη από την ηλικία των έξι έως οκτώ εβδομάδων.

Η στείρωση δεν μειώνει απλώς τον αριθμό των ανεπιθύμητων κατοικίδιων. Έχει άλλα σημαντικά οφέλη για το κατοικίδιό σας. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. 

Πρόληψη των παρασίτων

Οι ψύλλοι είναι το πιο κοινό εξωτερικό παράσιτο που μπορεί να ταλαιπωρήσει τα κατοικίδια και μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμένο δέρμα, απώλεια μαλλιών και μόλυνση. Οι ψύλλοι μπορούν επίσης να εισάγουν άλλα παράσιτα στη γάτα ή τον σκύλο σας. 

Η πρόληψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι το κλειδί. Ο τακτικός έλεγχος των ψύλλων και των εντερικών παρασίτων είναι σημαντικός.

Διατηρήστε στα κατοικίδιά σας ένα υγιές βάρος

Πολλοί σκύλοι και γάτες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Και ακριβώς όπως οι άνθρωποι, η παχυσαρκία στα κατοικίδια συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία που περιλαμβάνουν διαβήτη, αρθρίτιδα και καρκίνο.

Η υπερβολική σίτιση είναι η κύρια αιτία της παχυσαρκίας, οπότε η σωστή περιποίηση των κατοικίδιων μας μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή τους.

Επειδή τα κατοικίδια χρειάζονται πολύ λιγότερες θερμίδες από ό,τι πιστεύουμε οι περισσότεροι από εμάς.

Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας να τραβάει το λουρί του

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου σας στο σπίτι

HerNews ka

Έρευνα: Αυτή είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκύλων

Her News

Υγρή και ξηρή τροφή για γάτες: Ποια να διαλέξετε;

Her News