HerNews.gr
Fitness

Πώς θα χάσετε κιλά με το περπάτημα

Το περπάτημα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να  δραστηριοποιηθείτε, αλλά συχνά παραβλέπεται από εκείνους που προσπαθούν να ιδρώσουν πιο συχνά.

Επίσης είναι απλό, δωρεάν και ευκολότερο για τις αρθρώσεις του σώματός σας.

Στην πραγματικότητα, πολλά άτομα στρέφονται με επιτυχία στο περπάτημα ως ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης βάρους και μπορεί ακόμη και να κάνουν χάσουν κιλά, ειδικά όταν το περπάτημα συνδυάζεται με διατροφικές προσπάθειες.

Η έρευνα έχει συνδέσει εδώ και καιρό το περπάτημα και την απώλεια βάρους, καθώς όταν περπατάτε αυξάνετε αποτελεσματικά την κατανάλωση ενέργειας ή θερμίδων με την πάροδο του χρόνου. Το να κάνετε αυτή την άσκηση μια συνήθεια μπορεί να βελτιστοποιήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό, προάγοντας επίσης την αύξηση της άλιπης μάζας σώματος.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι όταν περπατάτε τακτικά, μειώνετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και επίσης προάγετε τη μακροζωία. Μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική ικανότητα ενός ατόμου, ενώ βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και στη βελτίωση της διάθεσης.

Πόσο περπάτημα πρέπει να κάνω αν προσπαθώ να χάσω βάρος;

Δεν υπάρχει ένα ενιαίο σχέδιο για όλους όσον αφορά τη διαχείριση της απώλειας βάρους και της σωματικής δραστηριότητας. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε πόση άσκηση είναι κατάλληλη για εσάς είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Υπάρχουν πολλοί περίπλοκοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε την απώλεια βάρους. Πρέπει να σκεφτείτε τη διατροφή σας και τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να έχετε.

Σε γενικές γραμμές, προτείνεται η μέτρια σωματική δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει το περπάτημα, στα 30 λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα. Αυτή η ρουτίνα μπορεί να οδηγήσει σε μέτρια απώλεια βάρους. Τα ίδια στοιχεία υποδηλώνουν ότι ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα που θα περπατάτε 250 λεπτά ή περισσότερο την εβδομάδα (μόλις περίπου 35 λεπτά την ημέρα) μπορεί να οδηγήσει σε κλινικά σημαντική απώλεια βάρους.

Οι καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική με σχοινάκι: Ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό σου;

Her News b

6 tips για ευκολότερο πρωινό ξύπνημα

Her News b

Φρούτα: Γιατί δεν πρέπει να τα τρώμε βράδυ;

Her News b