HerNews.gr
Pets

Πράγματα που θέλει ο κτηνίατρος να σταματήσετε να κάνετε

Σίγουρα φροντίζετε το κατοικίδιό σας και του κάνετε τα απαραίτητα εμβόλια. Όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που ο κτηνίατρος, θα ήθελε να σταματήσετε να κάνετε. Ακολουθεί μια λίστα με συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγονται, για να έχετε ακόμη πιο υγιή ζωάκια.

1. Λήψη ιατρικών συμβουλών 

Μπορεί τα καταστήματα για κατοικίδια και οι χώροι που παρέχουν υπηρεσίες καλλωπισμού να  έχουν χρήσιμες πληροφορίες για το σκύλο ή την γάτα σας. Αλλά, δεν ξέρουν τι είναι καλύτερο για το κατοικίδιο ζώο σας όταν πρόκειται για θέματα όπως ο έλεγχος των παρασίτων και οι εμβολιασμοί. Δηλαδή είναι απίθανο να έχουνεκπαιδευτεί στη θεραπεία ή τη διάγνωση οποιωνδήποτε ιατρικών προβλημάτων. Μείνετε σε εξουσιοδοτημένους κτηνιάτρους όταν πρόκειται για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας.

2. Αντικατάσταση του κτηνιάτρου σας με το Google

Το ίδιο ισχύει και για το Google. Μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να καθορίσει τι συμβαίνει με τον σκύλο σας, με μια επίσκεψη που θα κάνετε κι έχοντας σε αρχείο ολόκληρο το ιατρικό ιστορικό του.

3. Ακολουθώντας τις τάσεις στη διατροφή

Οι τάσεις στη βιομηχανία για τις τροφές κατοικιδίων δεν θα πρέπει να σας επηρεάζουν. Οι εταιρείες τ απευθύνονται στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φράσεις όπως «χωρίς γλουτένη», «χωρίς σιτηρά», «βιολογικό» κι άλλα. Αυτά όμως, είναι πολύ λιγότερο σημαντικά από τις διατροφικές απαιτήσεις κάθε ζώου. 

4. Υπερβολές με λιχουδιές

Τι καλύτερος τρόπος για να δείξετε λίγη αγάπη στον σκύλο σας, από το να δίνετε λιχουδιές, σωστά; Στην πραγματικότητα, η άσκηση και ο χρόνος παιχνιδιού είναι καλύτερα, πολύ καλύτερα. Τα fit σκυλιά με υγιές βάρος τείνουν να ζουν περισσότερο από τα υπέρβαρα σκυλιά.

5. Να μην πηγαίνετε εγκαίρως στον κτηνίατρο

Η έγκαιρη αντιμετώπιση ενός σοβαρού ιατρικού προβλήματος είναι συχνά το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία. Ο κτηνίατρος πρέπει να ειδοποιείται αμέσως μόλις παρουσιαστεί οποιαδήποτε ενοχλητική συμπεριφορά. Αυτό περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενους εμετούς, αποφυγή φαγητού για περισσότερο από μία ημέρα, διάρροια για περισσότερες από δύο ημέρες ή εμφάνιση σημαδιών αλλεργικής αντίδρασης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος με πρόβλημα ακοής μαθαίνει νοηματική!

Her News b

Πως να φροντίσετε τα ψάρια στη γυάλα: Συμβουλές και πρακτικές φροντίδας

HerNews ka

Έρευνα: Γιατί τα σκυλιά γυρίζουν το κεφάλι τους στο πλάι

Her News