HerNews.gr
Fitness

Δείτε τι συμβαίνει όταν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι

Πολλοί από εμάς έχουμε πάει εκεί στο παρελθόν: Είναι νωρίς το πρωί, ο ήλιος ανατέλλει και έχετε το ιδανικό σκηνικό για ένα αναζωογονητικό τρέξιμο ή προπόνηση. Δένεις τα αθλητικά σου παπούτσια και αφήνεις τα προγράμματα πρωινού για μετά την ολοκλήρωση της προπόνησής σου. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα στο σώμα σας όταν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι; Μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε ή να μειώσετε την πρόοδό σας;

Έρευνα από αθλητικούς επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ έδειξε ότι τα υγιή άτομα που ασκούνταν με άδειο στομάχι είχαν 70% μεγαλύτερη καύση λίπους. Ωστόσο, η απόδοσή τους έλειπε.

Εξετάζουμε πώς ακριβώς το άδειο στομάχι μπορεί να επηρεάσει την προπόνηση και τα επίπεδα ενέργειας σας, γι’ αυτό διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Η άσκηση με άδειο στομάχι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και να μειώσετε την απόδοσηγυναίκα κουρασμένη ακουμπισμένη στη μπάρα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, έννοια αποδεκτών λόγων για να παραλείψετε μια προπόνησηΚατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, οι μύες σας χρησιμοποιούν γλυκόζη, η οποία είναι η απλούστερη μορφή υδατανθράκων, και καύσιμο για το σώμα σας για να τροφοδοτήσει μια προπόνηση. Ωστόσο, όταν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι, η κυκλοφορία του αίματός σας είναι συνήθως χαμηλή σε γλυκόζη, επομένως οι μύες σας αναγκάζονται να χρησιμοποιούν άλλα μακροθρεπτικά συστατικά ως πηγή ενέργειας ή να αντλούν από τα αποθέματα γλυκογόνου.

Επειδή ξεκινάτε με λιγότερη ενέργεια, μπορεί να έχετε χαμηλότερα επίπεδα απόδοσης λόγω χαμηλότερων επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και κόπωσης.

Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι η άσκηση με άδειο στομάχι, μπορεί να προάγει την απώλεια λίπους. Η διαδικασία απώλειας λίπους δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. καθορίζεται συνήθως με βάση το ημερήσιο ισοζύγιο θερμίδων και τα είδη των προπονήσεων που κάνετε.γυναίκα που τρέχει σε εξωτερικούς χώρους, έννοια τρόπων για να χάσετε λίπος στα πόδια και τους μηρούςΕίναι ασφαλές να γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι;

Εάν γυμνάζεστε για αύξηση μυϊκής μάζας ή δύναμη, μια προπόνηση με άδειο στομάχι δεν θα είναι καλή ιδέα γιατί μπορεί να αισθανθείτε πρόωρη κόπωση, μειωμένη αντοχή και μπορεί να διακινδυνεύσετε αυξημένη διάσπαση πρωτεΐνης στους μύες.  Όσοι κάνουν ελαφριά άσκηση μπορεί να το κάνουν με άδειο στομάχι χωρίς επιπτώσεις.

Επιπλέον, όσοι έχουν διαβήτη δεν πρέπει να ασκούνται με άδειο στομάχι για να αποφύγουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα να γίνουν πολύ χαμηλά. Για αυτά τα άτομα, προτείνεται ένα ελαφρύ σνακ με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες εκ των προτέρων για να υποστηρίξουν τις προπονήσεις τους.

Στόχος να φάτε ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ τουλάχιστον μία ώρα πριν την άσκησηγυναίκα που φτιάχνει smoothie φρούτων, έννοια των συνηθειών που ανατινάζουν το λίπος της κοιλιάςΣτόχος σας πρέπει να είναι να καταναλώνετε ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσετε την άσκηση. Βεβαιωθείτε ότι περιέχει πρωτεΐνη και υδατάνθρακες για να τροφοδοτήσει το σώμα σας με ενέργεια και να βοηθήσει στην αποφυγή της απώλειας μυών.

Μερικά γρήγορα και απρόσκοπτα πρωινά:

  • Ένα smoothie φρέσκων φρούτων με γιαούρτι: Αν προτιμάτε τις πρωινές προπονήσεις και συνήθως αισθάνεστε βάρος από το πρωινό, σκεφτείτε να ετοιμάσετε ένα smoothie φρέσκων φρούτων και λαχανικών με σκόνη πρωτεΐνης ή γιαούρτι. 
  • Κομμένες μπανάνες με φυστικοβούτυρο σε τοστ ολικής αλέσεως: Οι μπανάνες είναι μια από τις καλύτερες πηγές ενέργειας και ηλεκτρολυτών και μπορεί να είναι ένα φανταστικό καύσιμο για την προπόνησή σας, ειδικά αν τρώτε λίγο πριν. Συνδυάστε τα με φυστικοβούτυρο γεμάτο πρωτεΐνη και υδατάνθρακες βραδείας πέψης από τοστ ολικής αλέσεως και θα είστε έτοιμοι να κάνετε την προπόνησή σας.

Οι κορυφαίες ασκήσεις για γλουτούς που θα αναδείξουν την φυσική σου κατάσταση

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική: Γιατί η άσκηση μετά τα 40 θεωρείται απαραίτητη

Her News

Πρακτικές συμβουλές για προπόνηση στη ζέστη

Her News

Tips ευεξίας για τον εαυτό μας όταν δεν νιώθουμε καλά

Her News