HerNews.gr
Beauty

Είναι ο ψευδάργυρος καλός για την ακμή;

Η ακμή έχει πολλές αιτίες, όπως η διατροφή και η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Τι γίνεται όμως αν το εισιτήριο για να καθαρίσετε το δέρμα είναι τόσο απλό, όσο η προσθήκη ενός σούπερ θρεπτικού συστατικού στη διατροφή σας;  Ο ψευδάργυρος, λοιπόν, είναι ένα κρίσιμο μέταλλο για την υποστήριξη της υγείας του δέρματός σας.

Στην πραγματικότητα, ο ψευδάργυρος έχει χρησιμοποιηθεί για υποστήριξη σε μα ποικιλία δερματικών παθήσεων, από κονδυλώματα έως ηλιακά εγκαύματα, εδώ κι αιώνες. 

Ο ψευδάργυρος έχει πολλές λειτουργίες σε όλο το σώμα και τα οφέλη του υπερβαίνουν κατά πολύ την υποστήριξη της υγείας του δέρματος. Μεταξύ άλλων, είναι απαραίτητος για την ανοσολογική υγεία και την υγεία των κυττάρων.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε εάν και πώς ο ψευδάργυρος βοηθά στην ακμή.

Ψευδάργυρος κι υγεία του δέρματος

Ο ρόλος του ψευδαργύρου στην υγεία του δέρματος είναι πολύπλευρος. Το δέρμα είναι η τρίτη θέση σε αφθονία ψευδάργυρου σε όλο το σώμα. Είναι πιο συγκεντρωμένο στην επιδερμίδα από τα στρώματα του χόριου του δέρματος. Επειδή το δέρμα βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση ανανέωσης, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για πρωτεΐνες με βάση τον ψευδάργυρο για να υποστηρίξουν αυτόν τον ρόλο.

Ο ψευδάργυρος έχει επίσης αντιοξειδωτικό ρόλο, προστατεύοντας από τις ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Είναι ο ψευδάργυρος καλός για την ακμή;

Ο ψευδάργυρος έχει αποδειχθεί ευεργετικός για την ακμή σε πολλές μελέτες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο ακριβής μηχανισμός που κάνει τον ψευδάργυρο καλό για την ακμή είναι ασαφής. Όμως, μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της φλεγμονής που προκαλεί ακμή, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

Μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν ψευδάργυρο παρουσιάζουν σημαντικές βελτιώσεις στην ακμή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ψευδάργυρος μπορεί ακόμη και να είναι μια ανώτερη επιλογή για την καταπολέμηση της ακμής σε σύγκριση με ορισμένα αντιβιοτικά

Η προσθήκη ορισμένων τροφών πλούσιων σε ψευδάργυρο – όπως το βόειο κρέας, το γιαούρτι, τα αυγά και οι σπόροι κολοκύθας – μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα ψευδάργυρου στον οργανισμό σας. Επιπλέον, ένα συμπλήρωμα μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε ψευδάργυρο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hailey Bieber: Δημιούργησε μία νέα τάση στο μακιγιάζ που θα λατρέψουμε το καλοκαίρι!

HerNewskl

Αυτά είναι τα πιο ακριβά eye patches στον κόσμο

Her News

Blake Lively: Το ρομαντικό μανικιούρ που υιοθέτησε στο Red Carpet

HerNewskl