HerNews.gr
Beauty

Συστατικά που φράζουν τους πόρους

Παλεύετε με την υπερβολική λιπαρότητα, τα σπυράκια ή την ευαισθησία του δέρματος; Μήπως χρησιμοποιείτε συστατικά που φράζουν τους πόρους;

Οι δερματολόγοι συνιστούν να αναζητάτε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα (γνωστά ως αυτά που δεν φράζουν τους πόρους σας) ως γενικό κανόνα αν έχετε λιπαρό δέρμα ή ευαίσθητη επιδερμίδα.

Για να σας βοηθήσουμε, συμβουλευτήκαμε μερικούς δερματολόγους για να ανακαλύψουμε τους πιο συνηθισμένους ένοχους πίσω από τους φραγμένους πόρους. 

Φύκια

Τα φύκια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά ένα συστατικό έντονης ενυδάτωσης για κανονικό και ξηρό δέρμα. Ωστόσο, τα φύκια – τα οποία είναι πλούσια σε ιωδίδια – μπορούν να ερεθίσουν τους πόρους και να προκαλέσουν φλεγμονή για λιπαρούς, επιρρεπείς στην ακμή κι ευαίσθητους τύπους δέρματος.

Έλαιο καρύδας

Το λάδι καρύδας βρίσκεται συχνά σε αντηλιακά κι ενυδατικές κρέμες χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι είναι ένα συστατικό που φράζει τους πόρους. Όλοι οι τύποι λαδιού καρύδας  μπορούν να μπλοκάρουν τους θύλακες των τριχών και να φράξουν τους πόρους. Όσο πιο παχύρρευστο είναι το λάδι, τόσο πιο δύσκολο είναι να απορροφηθεί από το δέρμα σας. Καταλήγει να κάθεται πάνω από το δέρμα σας, δημιουργώντας ένα στρώμα μεμβράνης. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε προϊόντα για να ενυδατώσετε το δέρμα σας, τα οποία περιέχουν ceramides, γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ.

Πετρέλαιο

Το πετρέλαιο είναι ένα από τα παλιά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας. Τελευταία, το συστατικό έχει αποκτήσει πάλι δημοτικότητα χάρη στην τάση του viral slugging. Σε αυτή εφαρμόζεται ως το τελευταίο βήμα σε μια ρουτίνα περιποίησης για να σφραγίσει τα πάντα. Ενώ τα αποφρακτικά συστατικά όπως το πετρέλαιο είναι εξαιρετικά, αφού κλειδώνουν την υγρασία στο δέρμα, μπορούν να κλειδώσουν τα έλαια, τη βρωμιά και τις φλεγμονές.

Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, προτείνει να εφοδιάζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με ceramides εάν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή.  Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το δέρμα με τάση ακμής έχει έλλειψη σε ceramides. Η χρήση αυτών των προϊόντων για την αποκατάσταση του δερματικού φραγμού θα εξισορροπήσει το δέρμα και θα βοηθήσει στον έλεγχο της ακμής.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Margot Robbie: Yιοθέτησε την πιο stylish τάση στο μανικιούρ για το 2023

HerNewskl

Βαθύς καθαρισμός και την περίοδο του καλοκαιριού!

HerNewskl

Bella Hadid: Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφει τους μαύρους κύκλους!

HerNewskl